Home > Cercle haalt oververdiend gelijkspel (1-1) op veld van Genk

Cercle haalt oververdiend gelijkspel (1-1) op veld van Genk

Geschreven op 8 november 2021 om 09:47 door Mario De Wilde

Cercle was in het verre Limburg een volledige wedstrijd de bovenliggende partij, maar werd daarvoor met een puntje te karig beloond. Somers zette Cercle na een knappe aanval op voorsprong en in de tweede helft leek de 0-2 lange tijd veel dichter dan de 1-1, maar invaller Bongonda bezorgde de thuisploeg in de slotfase toch nog een erg geflatteerd punt. Twee gedwongen wijzigingen bij Cercle in vergelijking met vorige week: de geblesseerden Utkus en Corryn werden vervangen door Lopes Da Silva en Miangue. Cercle moest het ook doen zonder Yves Vanderhaeghe, die op de bank ontbrak omwille van een positieve coronatest. Assistenten Jimmy De Wulf en Miron Muslic namen zijn taken over.

Cercle begon met veel grinta aan de wedstrijd en jaagde Genk meteen op, tot diep op hun eigen helft. Het duurde wel een kwartier voor dit een eerste kans op leverde, maar Vandevoordt was net iets sneller op de bal dan Millàn. De thuisploeg kon daar enkel een schotje van Paintsil tegenover zetten. Hannes Van Der Bruggen leek Cercle dan na 22 minuten op voorsprong te zetten. Een voorzet van Vitinho kwam tot bij Millàn. Zijn gekraakte schot viel pardoes voor de voeten van onze kapitein, die beheerst binnen schoof. In Tubeke gingen ze aan de slag met de buitenspellijn en na 3 minuten kwamen ze tot de vaststelling dat Van Der Bruggen enkele millimeters buitenspel zou hebben gestaan. Een erg zure beslissing.

De thuisploeg leek hierdoor wel even wakker geschud. De boomlange Onuachu kopte terug tot bij Thorstvedt, maar Sousa kon zijn te zachte inzet makkelijk wegwerken. De grootste kans voor de thuisploeg volgde even later. Onuachu opnieuw met de voorbereiding, maar Didillon kwam als overwinnaar uit de bus in zijn 1 tegen 1 tegen de snelle Paintsil. Cercle nam de match snel terug over en kwam ook verdiend op voorsprong na een snelle omschakeling. Millàn toonde zich eerst sterker dan Toma, speelde vervolgens Hotic aan en de lage voorzet van Dino werd ingetikt door Thibo Somers. Cercle duwde door en dwong voor de rust ook nog enkele hoekschoppen af. Millàn kopte na een deviatie van Miangue één van deze corners van dichtbij op doel, maar Vandevoordt duwde de bal nog op de paal.

Millàn bleef op zoek naar een doelpunt als verjaardagscadeau en toonde zich terug in de openingsminuten van de tweede helft. Zijn kopbal leek binnen te gaan aan de tweede paal, maar Toma was er op tijd bij om de bal nog voor de lijn weg te werken. Even later ging Matondo neer in een duel met Preciado, maar deze keer bleef het stil bij de VAR.

Een schot van Ito zorgde voor enige opwinding bij het thuispubliek, maar Didillon zag de bal toch een metertje naast gaan. Daarna volgden lange tijd enkel kansen voor Cercle. Vandevoordt kwam goed tussen op een lage voorzet van Lopes Da Silva, Millàn had pech en gleed weg voor hij bij de rebound kon. Dé kans op de 0-2 was voor Thibo Somers. Het steekpassje van Dino Hotic was subliem, de redding van Vandevoordt op de inzet van Thibo evenzeer. De ruimtes werden nu heel groot, maar Cercle weigerde de doodsteek toe te dienen aan de thuisploeg.

Pas in de slotfase moest Didillon nog eens aan het werk op een harde knal van de ingevallen Bongonda. Toch viel de gelijkmaker voor de thuisploeg nog uit de lucht: Bongonda kopte de 1-1 binnen in de 89ste minuut. Cercle trok nog op zoek naar de verdiende winst, maar verder dan een poging van Olivier Deman kwam het niet.

Zo moest Cercle uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel. Te weinig voor het spel dat het vertoonde, maar doelman Vandevoordt en de VAR hielden Cercle van meer dan één doelpunt.

Opstelling

Racing Genk: Vandevoordt, Muñoz (46’ Preciado), Sadick, Lucumi, Arteaga, Toma (58’ Trésor), Thorstvedt (88’ Oyen), Heynen, Ito, Onuachu (46’ Ugbo), Paintsil (58’ Bongonda).

Opstelling Cercle Brugge: Didillon, Vitinho, Daland, Sousa, Miangue Van Der Bruggen, Lopes Da Silva, Hotic (88’ Vanhoutte), Matondo, Somers (82’ Denkey) en Millàn (72’ Deman)