Home > Cercle gestopt door KV Oostende: 0-1

Cercle gestopt door KV Oostende: 0-1

Geschreven op 30 januari 2022 om 09:03 door Geert Demuynck

De winnaars van het weekend zouden we wel eens moeten gaan zoeken aan de kust. Door het verlies van punten van onder meer Seraing, Zulte Waregem en Eupen doen de kustboys een gouden zaak in de strijd tegen degradatie. Cercle zag zijn zegereeks gestopt door een ongelofelijke knal vanop dertig meter. Didellon had geen schijn van kans.

Nochtans was het de thuisploeg die het best uit de startblokken schoot met na acht minuten al een afgekeurd doelpunt van de onvermijdelijke Robby Matondo. Deze laatste stond met een halve teennagel buitenspel en het feestje ging niet door. Ook een vermeend handspel in de zestien van D’Arpino werd door scheidsrechter Denil weggewuifd. Ondertussen was Cercle al zijn centrale verdediger Daland kwijt na een botsing met doelman Hubert en bij een correcte tackle van Decostere op Ndicka ging deze laatste op de voet van Decostere staan. Enkele minuten later mocht Vitinho de gekwetste verdediger vervangen. Tijdens deze potige eerste helft waren de beste kansen voor Cercle dat in de vijfde minuut van de extra time nog een strafschop zag afgekeurd worden door de VAR.

In de tweede helft zagen we een karrevracht aan Brugse kansen maar telkens stond Hubert pal of kwam de laatste pas net niet aan. Het was D’Arpino die in minuut 75 met een streep het lot van groen-zwart bezegelde. De aanvallen van Cercle bleven komen en tien minuten voor het einde krijgt Silvère Ganvoula zijn eerste speelminuten in groen-zwarte shirt. Maar ook hij kan de bakens niet meer verzetten en de eerste nederlaag in lange tijd is een feit.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.