Home > Cercle gaat nu ook winnen op het veld van leider Union: 2-3

Cercle gaat nu ook winnen op het veld van leider Union: 2-3

Geschreven op 7 april 2024 om 20:49 door Mario De Wilde

Deze namiddag speelde Cercle op het veld van Union. In een zonovergoten Dudenpark won Groen-zwart met 2-3, na vroege doelpunten van Minda en Denkey, en een doelpunt in de tweede helft van Somers. Union scoorde vlak voor de rust via een strafschop van Nilsson en vlak voor het einde via Eckert Ayensa.

Cercle begon duidelijk het scherpst aan de wedstrijd. Groen-zwart drukte Union vanaf de eerste seconde terug op eigen helft en kreeg in de eerste 5 minuten al drie hoekschoppen. De thuisploeg kreeg de bal niet weg van de eigen helft en zo belandde de bal uiteindelijk bij Minda, die een volley met buitenkant links in de verste onderhoek schoot en Cercle op voorsprong bracht.

Union reageerde enkele seconden later met een grote kans voor Nilsson. De spits kreeg de bal, oog in oog met Warleson, niet voorbij de doelman. Cercle counterde meteen en deed dat met succes. Minda kon op links oprukken en de bal centraal bij Lemaréchal krijgen. Die laatste tikte de bal perfect achteruit naar Denkey. De topschutter had voldoende ruimte om te trappen en liet de kans niet liggen. 0-2 na 6 minuten.

Union moest reageren en eiste de bal meer op. Veel grote kansen volgden niet meteen. De eerste echt grote kans op de aansluitingstreffer kregen ze net voor het halfuur. Castro-Montes, deze wedstrijd een van de meest bedrijvige spelers van de thuisploeg, kon de bal vanop rechts over de grond opzij leggen naar Sadiki. De middenvelder probeerde richting de verste hoek te mikken, maar zag zijn poging gestopt worden door Warleson.

Het was daarna een tiental minuten wachten voor Union opnieuw echt kon dreigen. Puertas zette zich door op links om daarna de bal tot bij Nilsson te krijgen. De spits trapte in één tijd net over de kruising. Uiteindelijk was het in de toegevoegde tijd van de eerste helft toch prijs voor de thuisploeg. Na een combinatie op links werd Lapoussin in de zestien neergehaald door Utkus. Nilsson kon de strafschop laag in de rechterhoek binnen trappen en zo stond het toch 1-2 aan de rust.

Na rust hetzelfde verhaal. Union moest nog steeds vol aan de bak om de achterstand weg te werken. Na acht minuten volgde de eerste grote kans. Amoura haalde met een knappe dribbel de achterlijn en legde opzij naar Nilsson. Die kon er zijn voet niet hard genoeg tegenzetten, waardoor de bal voorlangs ging.

Daarna lukte het Union lange tijd niet meer om een grote kans bij elkaar te voetballen en enkele minuten voorbij het uur leek Cercle nog eens gevaarlijk te kunnen counteren. Lopes zag de ruimte bij Somers op rechts echter niet, waardoor Union orde op zaken kon stellen. Even later kon de Vereniging wel een counter verzilveren. Denkey stuurde Minda op rechts diep. De flankaanvaller legde de bal goed af tot bij Somers, die het leer maar had binnen te tikken.

Union leek daarna te aangeslagen om te kunnen reageren. Enkele vergeefse pogingen konden Warleson allerminst in de problemen brengen. Tot er, net zoals in de eerste helft, vlak voor het einde alsnog een doelpunt viel. Kabangu dook de diepte in en lokte Warleson uit doel. Toen de aanvaller daarna Eckert Ayensa in het centrum kon bereiken, kon de spits in een leeg doel binnentrappen. Zo werd het nog even spannend, maar uiteindelijk wist Groen-zwart de wedstrijd over de streep te trekken en op die manier bleef de Vereniging ongeslagen in de Champions Play-Offs.

DIGEST
Union Saint-Gilloise: Moris, Sykes, Vanhoutte, Machida, Castro-Montes, Sadiki (84’ Warleson), Lapoussin, Lazare (65’ Kabangu), Puertas, Amoura (79’ Teklab), Nilsson (79’ Eckert Ayensa)

Cercle Brugge: Warleson: Utkus, Daland, Lemaréchal (70’ Augusto), Denkey, Minda (78’ Olaigbe), Lopes Da Silva (90’ De Wilde), Van der Bruggen, Somers (78’ Francis), Siquet (70’ Popovic), Ravych

Scheidsrechter: Jan Boterberg

Doelpunten: 5’ Minda, 6’ Denkey, 45+5’ Nilsson, 71’ Somers, 90+2 Eckert Ayensa

Gele kaarten: 47’ Lopes Da Silva, 69’ Utkus, 79’ Minda, 79’ Moris, 90+1’ Olaigbe, 90+4’ Teklab, 90+6’ Daland

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.