Home > Cercle en Genk houden mekaar in evenwicht na spannende pot voetbal: 2-2

Cercle en Genk houden mekaar in evenwicht na spannende pot voetbal: 2-2

Geschreven op 5 maart 2022 om 21:43 door Mario De Wilde

Op speeldag 30 van de Jupiler Pro League kwam met Genk de nummer 8 in het klassement op bezoek. Mits winst kon Groen-Zwart naderen tot op 2 punten van de Limburgers. Cercle begon sterk en na 35 minuten opende Matondo de score. Na rust verdubbelde Miangue die met een rake kopbal, maar een minuut later kopte Bongonda de aansluitingstreffer binnen en nog eens 5 minuten later stond het weer gelijk via Heynen. Beide ploegen probeerden dan nog wel, maar scoren lukte niet meer.

Coach Thalhammer moest wat bijsturen in de as van zijn ploeg. Van der Bruggen (geschorst), Didillon en Popovic (blessure) ontbraken. Hun plaatsen wrden ingenomen door Warleson, Utkus en Vanhoutte.

Het frisse lentezonnetje inspireerde de thuisploeg. Utkus kopte een vrijschop van Hotic over Vandevoordt, maar die werd bijgestaan door zijn verdediging. Even daarop waren ook nog mogelijkheden voor Denkey, die een voorzet van Vitinho over kopte en voor Matondo die net niet bij een voorzet van Deman kon. Halfweg de 1ste periode kwam Genk er een eerste keer door, maar Onuachu kopte een voorzet van Thorstvedt op de kruising en Warleson voorkwam erger.

Groen-Zwart bleef wel de meest dreigende ploeg en in de 35ste minuut stuurde Denkey op het juiste moment een diepe bal op Matondo. Die glipte door de buitenspelval. Vandevoordt kon de bal nog even aanraken, maar de Welshman liep door en zette de bal makkelijk in doel. Bernd Storck had genoeg gezien en bracht na de rust ineens 3 nieuwe namen tussen de lijnen. Ouattara, Trésor en Bongonda kwamen in de ploeg voor Hrosovsky, Paintsil en Thorstvedt.

Het gevaar bleef wel van Groen-Zwart komen. Hotic krulde een hoekschop aan de 1ste paal op het hoofd van Miangue die overhoeks binnen kopte. Die goal schudde Genk wel wakker want een minuut na de 2-0 kopte Bongonda de aansluitingstreffer in doel en nog eens 5 minuten later maakte Heynen gelijk op voorzet van Preciado.

Beide ploegen bleven daarna voetballen. Een sterk spelende Kévin Denkey verdiende een doelpunt, maar Vandevoordt en de lat weerhielden hem ervan. Aan de overzijde waren er nog mogelijkheden voor Ito, die de paal trof. En uiteindelijk was er nog een reflex van Warleson op een kopbal van Onuachu.

Cercle: Warleson, Miangue (81’ Decostere), Daland, Utkus, Vitinho, Da Silva Lopes, Vanhoutte (86’ Sousa), Hotic, Deman (70’ Somers), Matondo en Denkey

Genk: Vandevoordt, Sadick, Juklerod, Ito, Heynen, Hrosovsky (46’ Ouattara), Onuachu, Paintsil (46’ Bongonda), Lucumi, Thorstvedt (46’ Trésor) en Preciado

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.