Home > Cercle en Club Brugge debuteren beiden met een punt in de Champions’ Play-Offs: 1-1

Cercle en Club Brugge debuteren beiden met een punt in de Champions’ Play-Offs: 1-1

Geschreven op 1 april 2024 om 20:47 door Mario De Wilde

Cercle en Club Brugge debuteren beiden met een punt in de Champions’ Play-Offs, want ook de derde Brugse derby van het seizoen bleef onbeslist. Denkey verzilverde een sterke eerste helft van de Vereniging, Club kwam in de laatste minuten via Skov Olsen langszij. In de tweede helft had Cercle een uitstekende Warleson en wat geluk nodig.

Drie derby’s in één seizoen: het kan nog niet veel gebeurd zijn. De derde dit seizoen was het debuut van groen-zwart in de Champions’ Play-Offs. Muslic dropte Ravych voor het eerst sinds 28 oktober in de basis en koos ook voor Felipe Augusto. Lemaréchal begon vanaf de zijlijn.

Het was al even geleden dat we in een partij van de Vereniging een studieronde aanschouwden. Dat voorzichtige begin werd doorprikt na een lange bal van Warleson. Die ging voorbij alles en iedereen en zette Denkey oog in oog met Jackers. Alleen was de controle niet goed genoeg, waardoor de Togolees niet naar hartenlust kon afwerken.

Ook Club had even later een reuzekans beet. Thiago legde op hoekschop terug tot bij Ordonez, die van dichtbij overknalde. Maar groen-zwart nam de match in handen. Denkey hield de bal uitstekend bij op een ingooi en legde af tot bij Somers, die maar rakelings naast trapte. Club dreigde dan weer via Nusa, scoren lukte de Noor niet.

Tien minuten voor het einde van de eerste helft verzilverde Cercle het overwicht. Utkus kopte een vrije trap richting de vrijstaande Denkey: 1-0. Het 24e (!) doelpunt van de topschutter. Nusa werkte op slag van rust een voorzet van Thiago binnen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Rusten met het kleinste verschil en dat was zeker verdiend te noemen: Cercle was in zowat alle facetten beter dan zijn grote broer.

POMPEN OF VERZUIPEN IN DEEL TWEE
Een wedstrijd duurt 45 minuten. In het tweede deel kroop Cercle meer dan eens door het oog van de naald. Nusa kon van dichtbij niet scoren, trefte in de rebound de paal, maar Skoras overtrefte zijn concullega. Vanop twee meter stond hij Ravych toe om de zijn inzet alsnog van de lijn te redden.

Niet veel later duwde Warleson een schot van Nusa tegen de paal. De Braziliaan was de beste man op het veld en leek even een penalty te moeten gaan stoppen. De inzet van Skov Olsen raakte de hand van Popovic, maar de VAR legde de bal buiten de rechthoek. Vanaken nam de fase voor zijn rekening en besloot op de dwarsligger.

Enkele minuten voor tijd was het dan toch prijs. Invaller De Cuyper vond Skov Olsen in de rechthoek, die op zijn weg de verste hoek vond:1-1.

Warleson moest in de extra tijd nog maar eens pareren op een kopbal van Nielsen. Maar groen-zwart hield het punt thuis. Een slechte start van de Champions’ Play-Offs kan je dat niet noemen. Komende zondag trekt Cercle naar het Dudenpark voor de confrontatie met leider Union.

OPSTELLING CERCLE:
Warleson, Utkus, Daland, Popovic, Denkey (90’: Olaigbe), Felipe Augusto (60’: Felipe Augusto), Minda (72’: Lemaréchal), Lopes da Silva, Van der Bruggen, Somers, Ravych (60’: Siquet)

OPSTELLING CLUB:
Jackers, Ordonez, Odoi (46’: Sabbe), Skoras (65’: Jutgla), Vetlesen (64’: Nielsen), Meijer, Onyedika, Vanaken, Nusa (46’: Skov Olsen), Mechele, Thiago

Goals: 1-0 Denkey (36’), 1-1 Skov Olsen, (83’)

Kaarten: Onyedika (geel)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.