Home > Cercle Brugge wint van ongeslagen AA Gent (2-0) en staat plots vierde

Cercle Brugge wint van ongeslagen AA Gent (2-0) en staat plots vierde

Geschreven op 23 oktober 2023 om 08:53 door Mario De Wilde

Op de 11de speeldag van de Jupiler Pro League kwamen de troepen van Hein Vanhaezebrouck gisterenmiddag op bezoek in Jan Breydel. AA Gent was voor speeldag 11 de nog enige ongeslagen ploeg in onze hoogste voetbalklasse. Daar beslisten de troepen van Muslic na 97 minuten anders over. Lopes Da Silva en in het slot Denkey bezorgden een sterk Cercle een verdiende overwinning.

Hoofdcoach Muslic deed twee wijzigingen in zijn basisopstelling ten opzichte van de match tegen Oud-Heverlee Leuven net voor de interlandbreak. Lemaréchal mocht een eerste keer starten in de kleuren van groen-zwart en ook Daaland kwam terug in de ploeg. Utkus en en Minda verhuisden naar de bank. In een geanimeerde eerste helft ging het spel goed op en neer. Gent had het allesbehalve makkelijk met de gekende pressing van groen-zwart. Beide ploegen slaagden erin om snel tot kansen te komen. Eerst was er groen-zwart die met Denkey en Somers een eerste keer kwamen dreigen aan het Gentse doel. De topschutter in onze hoogste klasse legde goed af naar Somers die hoog over trapte. De buffalo’s konden op hun beurt gevaarlijk zijn met enkele afstandsschoten. Eerst was er de volley van De Sart die precisie miste, ook Hjulsager probeerde het van net buiten de zestien., maar Warlesons vingertoppen voorkwamen een Gentse voorsprong. Vervolgens trok de Vereniging het laken naar zich toe met enkele goeie pogingen. Denkey kon diepsteken op Da Silva, zijn schot ging rakelings naast. Ook Ghobo kon enkele minuten later niet op doel besluiten. De Gentenaren bleven het de hele eerste helft moeilijk hebben om tot geslaagde combinaties te komen. Verder dan nog enkele afstandsschoten kwam het dan ook niet. We gingen rusten met een brilscore.

Wie bij de start van de tweede helft nog niet opnieuw had plaatsgenomen in de tribunes, zal mogelijk de openingstreffer van groen-zwart gemist hebben. Na een heerlijke combinatie kwam Lopes Da Sliva alleen voor Nardi en werkte netjes af. De Buffalo’s leken van slag want een echte reactie bleef van hun kant uit. Vanhaezebrouck greep dan ook in met een vierdubbele wissel. In de periode na het openingsdoelpunt zagen we een tweede helft met vooral veel middenveldspel, duels en kaarten. Het spel lag door die fouten en vervangingen vaak stil. De Buffalo’s moesten het in het slotkwartier doen met een mannetje minder nadat invaller Gandelman te driest inging op Daaland.

De vereniging leek daarvan te profiteren met een doelpunt van Olaigbe, maar Denkey stond bij zijn assist nét buitenspel. Ook na het afgekeurde doelpunt bleef Cercle het doel van Nardi opzoeken. De 2-0 was dichterbij dan de 1-1. In het slot kon Nardi de 2-0 nog van het bord houden met een ultieme reflex nadat Denkey alle Gent verdedigers te kijk zette met een heerlijke pass naar Lopes Da Silva. De Buffalo’s leken de match nog met z’n negenen te eindigen na een tackle van Torunaringha, maar de VAR vond geel voldoende. Ook in de 7 minuten extra tijd kwam de voorsprong van groen-zwart niet meer in het gedrang. In tegendeel zelfs. Op een counter maakte onze topschutter zijn negende van het seizoen om zo de match volledig te beslissen. De vereniging pakt zo meer dan verdiend de drie punten en is de eerste ploeg die dit seizoen KAA Gent kan kloppen! Leve!

OPSTELLINGEN
Cercle Brugge: Warleson, Daland, Popovic, Lemaréchal (69’ Olaigbe), Denkey, Gboho (’85 Utkus), Da Silva Lopes, Van Der Bruggen, Somers, Siquet (’78 Nazinho) & Ravych.

KAA Gent: Nardi, Brown (’60 Gandelman), Watanabe, Hong (’60 Agbor) , Cuypers, De Sart (’60 Fofana), Hjulsager (’81 Gerkens), Samoise, Orban (’60 Tissoudali), Torunaringha & Kums

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.