Home > Cercle Brugge uit de beker na verlies (0-1) tegen Anderlecht

Cercle Brugge uit de beker na verlies (0-1) tegen Anderlecht

Geschreven op 4 maart 2021 om 09:20 door Geert Demuynck

Gisteravond moest Cercle Brugge op bezoek bij Anderlecht voor de 1/8 finale van de Croky Cup. Coach Yves Vanderhaeghen koos voor rotatie binnen zijn ploeg en met slechts het centrale duo achterin, Bates en Marcelin die de vorige match tegen Beveren begonnen. Er werden dus maar liefst negen nieuwe spelers opgesteld. Anderlecht pakte uit met zijn type-elftal waarbij de rentrée werd genoteerd van Cobbaut.

De studieronde duurde slechts 10 minuten. Dan kreeg Musaba een eerste kans(je) maar een minuut later verkeken Bates en Marcelin zich op een lange bal van Lokonga. Nmecha kwam alleen voor Bruzzese en besloot naast de doelman in het doel. De 1-0 was een feit. In minuut 19 kreeg Denkey nog een reuzenkans die hij verkwanselde maar al bij al werd het op de duur een slordig gebeuren van Cercle. Veel overtredingen brachten veel stilstaande fases voort, die telkens voor gevaar zorgden in de zestien voor de neus van de Cercle-goalie. Cercle vond geen oplossingen op het middenveld en mocht van geluk spreken dat Anderlecht er geen 2-0 van kon maken.

De koffie had blijkbaar deugd gedaan bij de Bruggelingen die veel scherper uit de kleedkamer kwamen. In de eerste minuut was er een schot van Denkey luttele minuten later gevolgd door een kopbal van diezelfde Denkey die op de paal strandde. Cercle vond veel beter de vrijstaande man en de balcirculatie was beter met heel wat minder afval. In minuut 56 werd Musaba vrijgespeeld in de zestien maar besloot te zwak om doelman Wellenreuther te verontrusten.

Met nog een half uur voor de boeg besloot Vanderhaeghen dat het tijd was voor de wissels en bracht Deman, Hotic en Biancone in. Vanhoutte, Kanouté en Corryn mochten gaan rusten. De dreiging van Anderlecht was een pak minder enkel kon Nmecha nog eens scoren in buitenspel positie. Het was Cercle dat aandrong maar Wellenreuther hield Anderlecht recht op kopballen van een ingevallen Ugbo en een schot van Denkey. De ingevallen Youri Verschaeren devieerde ei zo na de bal in eigen doel, maar net zoals alle andere mogelijkheden deze avond voor Cercle, was het net niet. Het bleef 1-0 en Cercle mag zich nu opmaken voor nog vijf finales met als prijs het behoud in de hoogste klasse.

Anderlecht: Wellenreuther, Murillo, Miazga, Cobbaut, Mykhaylichenko, Lokonga, Cullen, Amuzu, Mukairu, Nmecha, Diaby

Cercle Brugge : Bruzzese, Decostere, Bates, Taravel, Marcelin, Corryn, Van Der Bruggen, Vanhoutte, Kanouté, Musaba, Denkey

Doelpunten : 12′ Nmecha

Gele kaarten : 23′ Marcelin, 45′ Corryn, 86′ Wellenreuther

Rode kaarten : geen

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.