Home > Cercle Brugge sluit stageweek af met 3-1 verlies tegen AS Monaco

Cercle Brugge sluit stageweek af met 3-1 verlies tegen AS Monaco

Geschreven op 11 juli 2021 om 11:19 door Mario De Wilde

Gisteren heeft Cercle Brugge in het Franse La Turbie een oefenwedstrijd afgewerkt tegen AS Monaco. Groen-Zwart verloor met 3-1, Velkovski scoorde voor Cercle. Monaco trapte af, maar het was Cercle die van de eerste kans van de match meteen een doelpunt maakte: Hotic opende mooi tot bij Velkovski die met de bal mocht oprukken en vervolgens knap in doel schoot. Monaco nam de controle over de partij stelselmatig wel over en dat leidde tot de gelijkmaker toen puur combinatiespel door Sofiane Diop werd verzilverd, 1-1. Opnieuw het moment voor Cercle om te komen, en dat deed het ook, maar Denkey kopte de voorzet van Velkovski op de lat. Aan de overzijde werd een hoekschop van Fabregas door Matsima keihard in doel gekopt. 2-1 voor de Monegasken, meteen ook de ruststand.

Bij de start van de tweede helft kwamen Bruzzese en Ackx in de plaatsen van Didillon en Deman. Bij Monaco kwam er een volledig nieuw elftal tussen de lijnen. De tweede helft was nog maar pas begonnen toen Popovic de doorgebroken Diatta neerhaalde in de zestien. Penalty voor AS Monaco. Geubbels ging achter de bal staan, maar Bruzzese koos de juiste hoek en pakte. Een frivool Cercle liet zich bij momenten ook zien: Hotic kon met een listig balletje Ackx oog-in-oog met Mannone zetten, maar die laatste redde. Even later scoorde AS Monaco opnieuw: Ballo-Touré bereikte de pas ingevallen Pellegri met een crossbal, die laatste pakte Bruzzese overhoeks. 3-1. In het slot van de partij had Sampers nog de kans op 3-2, maar opnieuw stond Mannone pal. 3-1 was dus de eindstand.

Met de wedstrijd in Monaco zit de stageweek voor Cercle erop. Groen-Zwart vliegt zaterdagmiddag terug naar Brugge. Zondag krijgen spelers en staf vrij, maandag wordt er opnieuw in Brugge getraind.

Opstellingen en doelpunten
AS Monaco eerste helft: Nubel, Fabregas, Batalha Martins, Tchouameni, Sidibe, Caio Henrique, Diop, Isidor, Matazo, Matsima & Pavlovic

AS Monaco tweede helft: Mannone – Ballo-Touré, Badiashile, Disasi, Aguilar – Fofana, Aholou – Geubbels, Millot, Diatta (67’ Pellegri) – Musaba

Cercle Brugge: Didillon (46’ Bruzzese), Vitinho, Popovic, Daland, Miangue, Velkovski (60’ Decostere), Vanhoutte (67’ Raux-Yao), Utkus, Hotic, Deman (46’ Ackx) (60’ Sampers) & Denkey (60’ Waldo)

Goals: 4’ Velkovski (0-1); 17’ Diop (1-1); 39’ Matsima (2-1); 71’ Pellegri (3-1)