Home > Cercle Brugge blijft maar winnen en wint nu ook van Westerlo: 2-1 met twee goals van Denkey

Cercle Brugge blijft maar winnen en wint nu ook van Westerlo: 2-1 met twee goals van Denkey

Geschreven op 2 september 2023 om 20:40 door Mario De Wilde

Cercle Brugge blijft op zijn elan verdergaan. Na de mooie zege van vorige week op Stayen, won de Vereniging ook vandaag van Westerlo met 2-0. Groen-zwart pakt zo met 12 op 15 zijn beste seizoensstart in jaren én staat voorlopig aan de leiding in eerste klasse! In de openingsfase zagen we vooral veel duels waar Westerlo de bal had. De Kempenaren kwamen in het openingskwartier tweemaal opzetten zonder al te veel gevaar.

Nadien nam Cercle de wedstrijd meer in handen waarna het twee kleine kansen afdwong waar telkens kwaliteit ontbrak in de laatste pass. In de periode na het openingskwartier waren er veel duels en fouten waardoor het spel vaak stil lag. Halverwege de eerste helft zagen we de beste kans voor Cercle. Vanop rechts probeerde Denkey met een laag schot de verste hoek te viseren. Zijn schot ging rakelings naast.

Ook Westerlo liet zich 10 minuten voor de rust nog eens opmerken. Stassin liet een voorzet slim lopen, Chadli besloot rakelings naast. Net wanneer iedereen dacht met een brilscore te gaan rusten, schilderde Siquet een voorzet perfect op het hoofd van Denkey. Cercle ging met een verdiende 1-0 rusten!

START TWEEDE HELFT

Het is Cercle die in de tweede helft de wet dicteerde met twee grote kansen voor eerst Varela en daarna Gboho. Met dat duidelijke overwicht kon een 2-0 niet uitblijven. Halverwege de tweede helft zette nieuwkomer en debutant Félix Lemaréchal zich goed door op rechts en bezorgde het leer aan Denkey. De Togolees kapte zijn verdediger perfect uit en trapte met een puntertje de Vereniging op dubbele voorsprong.

Ondertussen was het voor Westerlo moeilijker en moeilijker om Warleson nog eens te bedreigen. Naast een foutje van Miangue die zorgde voor een doelkans, viel er voor de Kempenaren weinig te noteren. Tien minuten voor tijd kon ex-Cerclespeler Van Eenoo Warleson bijna verschalken met een voorzet die bijna een doel belandde. Een minuut later raakte Vaesen het doelhout voor Westerlo. In blessuretijd slaagde Westerlo er dan toch in om te scoren. Frigan zette zich door in de zestien en klopte Warleson. Dat werd ook de eindstand. Op deze manier mag de Vereniging zich zelfs (voor even?) leider noemen in eerste klasse! Leve!

OPSTELLINGEN:
Cercle Brugge: Warleson, Siquet, Daland (64′ Miangue), Ravych, Popovic, Semedo (57′ Minda), Van Der Bruggen (84’ De Wilde), Lopes Da Silva, Gboho (64′ Lemaréchal), Somers & Denkey (85’ Olaigbe).

Westerlo: Gillekens, Perdichizzi (88’ Tagir), Van Eenoo, Madsen (81’ Van den Keybus), Frigan, Reynolds, Rommens, Jordanov (82’ Goure), Neustädter, Stassin (67’ Vaesen), Chadli (68’ Matsuo).

Goals: 45′ Denkey (1-0); 70′ Denkey (2-0); 90′ Frigan (2-1)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.