Home > Cercle Brugge blaast vandaag 125 kaarsjes uit. Straks is er ook het jubileumboek

Cercle Brugge blaast vandaag 125 kaarsjes uit. Straks is er ook het jubileumboek

Geschreven op 9 april 2024 om 07:47 door Mario De Wilde

Cercle blaast vandaag 125 kaarsen uit en dat zullen ze vieren… in stijl. Om die mijlpaal extra in de verf te zetten wordt overmorgen donderdag het jubileumboek ‘Stamnummer Twoalve’ uitgegeven. Het boek dat geen enkele Cercle-fan mag missen telt 416 pagina’s, bevat meer dan 950 foto’s en wordt op een extra groot formaat uitgegeven.

Het jubileumboek “Stamnummer Twoalve” is dan ook een must-have voor elke Cerclesupporter en/of échte voetballiefhebber. Een onmisbaar voetbalgeschiedkundig naslagwerk. Het boek belicht in woord én beeld de rijke en volledige geschiedenis van Cercle, uiteraard startend vanaf 1899 en dat actueel tot 18 februari 2024. De historiek, in twaalf hoofdstukken, aangevuld met nevenfeiten, details, alle uitslagen met datum en doelpuntenmakers, bevat een beschrijving van belangrijke spelers en personages doorheen 125 jaar, een opsomming van alle spelers die ooit in de A-kern aantraden, enz…

De auteurs zijn “groen-doordrongen” en verdienden reeds eerder hun Groen-Zwarte sporen: Georges Debacker (hoofdredacteur SHOT, oprichter Cercle-website, Jubileumboek 100 jaar Cercle, 115 jaar Cercle Brugge in een notendop), Marnix Knockaert (90 jaar Cercle, Jubileumboek 100 jaar Cercle, Cercle-competitief, 115 jaar Cercle Brugge in een notendop) en Danny Cattoor van het onnavolgbare cerclemuseum.be.

 

 

 

1 reactie

Vanden Berghe Jean Pierre
Geschreven op 2024-04-10 11:50:56
Zeer positief artikel ! Lang leve Cercle

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.