Home > Cercle boekt verdiende zege tegen onkennelijk zwak Charleroi: 2-0

Cercle boekt verdiende zege tegen onkennelijk zwak Charleroi: 2-0

Geschreven op 6 augustus 2023 om 09:50 door Mario De Wilde

Gisteravond bekampten Cercle en Charleroi elkaar in het Jan Breydelstadion. Beide ploegen gingen op zoek naar hun eerste overwinning van het seizoen, en het was uiteindelijk Cercle die de eerste drie punten wist binnen te slepen. Groen-zwart kwam tegen de Zebra’s nooit in de problemen en kon zelf twee keer scoren via Somers en Denkey.

Cercle begon met de meeste overtuiging aan de wedstrijd en drukte Charleroi vrijwel meteen terug op hun eigen helft. Na dik tien minuten was de eerste echte kans van de wedstrijd voor Denkey. Na een voorzet van Van Der Bruggen, kopte de Togolese spits de bal over het doel van Charleroi-doelman Koffi.

Even later was het wel raak voor Groen-zwart. Centrale verdediger Daland dook op in het strafschopgebied en haalde de achterlijn. Via het been van een bezoekende verdediger kreeg hij de bal tot bij Somers. De aanvoerder twijfelde niet en knalde de bal, uitgerekend in de zestiende minuut van Miguel Van Damme, hoog in doel.

Francis kon niet lang na de openingsgoal bijna de 2-0 in doel knallen met een volley van buiten de zestien. De bal zoefde echter net naast de verkeerde kant van de paal.

Charleroi kon daar in de hele eerste helft maar één echte kans tegenover zetten. Heymans werd met een voorzet bereikt aan de penaltystip, maar kon zijn volley niet laag houden waardoor het leer hoog over vloog.

Vlak voor de rust kreeg Groen-zwart nog een penalty, nadat Zorgane een voorzet van Denkey tegen de arm kreeg. Het was Denkey zelf die de penalty perfect in de hoek mikte en zo de 2-0 ruststand op het scorebord zette.

Na de rust begonnen de Zebra’s beter te voetballen, waardoor de wedstrijd in het openingskwartier van de tweede helft meer in evenwicht was. De grootste kans was voor Mbenza, die aangespeeld werd met een uitstekende steekpass langs de linkerflank en naar binnen kon komen om met rechts te trappen. Zijn schot strandde op de vuisten van Warleson.

Iets voorbij het uur kreeg ook Cercle nog een goede mogelijkheid om te scoren. Dankzij het hoge druk zetten en een uitstekende balverovering van Van Der Bruggen, kon Deman de bal richting Denkey aan de rand van de zestien spelen. De spits kreeg veel ruimte en zocht zijn naar zijn rechter, maar zijn schot raakte niet voorbij Koffi.

De wedstrijd kabbelde daarna rustig verder zonder dat er echt grote kansen waren. Cercle leek nooit in de problemen te komen en was duidelijk de betere ploeg. Groen-zwart mag verdiend drie punten bijtellen en lijkt volledig klaar om volgend weekend Genk te ontvangen op Jan Breydel.

OPSTELLINGEN:
Cercle Brugge: Warleson, Daland, Denkey, Gboho (75’ Minda), Francis, Da Silva Lopes, Deman, Van Der Bruggen (91’ Popovic), Somers (91’ Decostere), Siquet (84’ Kehrer), Ravych

Charleroi: Koffi, Knezevic, Andreou (69’ Bernier), Boukamir, Zorgane, Heymans (82’ Morioka), Ilaimaharitra, Monticelli (46’ Badji), Rogelj, Mbenza, Dabbagh (69’ Ntelo)

Doelpunten: 16’ Somers (1-0), 43’ Denkey (2-0)

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.