Home > Cercle, bijna volledige tweede helft met tien, behaalt gelijkspel op KV Mechelen: 1-1

Cercle, bijna volledige tweede helft met tien, behaalt gelijkspel op KV Mechelen: 1-1

Geschreven op 24 december 2022 om 10:45 door Mario De Wilde

Hoewel Cercle na een vroeg doelpunt en een sterke eerste helft met een verdiende 0-1-voorsprong ging rusten, moest het na de pauze strijden om in de wedstrijd te blijven. Een tweede gele kaart voor Deman kort na de pauze deed de wedstrijd kantelen en na de gelijkmaker van Storm leek de thuisploeg de bovenhand te zullen nemen. Majecki hield Cercle recht bij een strafschop en ook de negen veldspelers knokten voor wat ze waard waren. Het leverde een felbevochten punt op.

Na amper drie minuten zorgde Cercle voor het eerste gevaar. Ravych heroverde de bal en Francis, die de geschorste Da Silva verving, stuurde Denkey perfect in de diepte. De spits aarzelde niet en trapte Groen-Zwart meteen op voorsprong. De thuisploeg had het moeilijk met de hoge druk van Cercle en leed vaak balverlies. Cercle was de gevaarlijkste ploeg in het eerste deel van de wedstrijd, Denkey kon echter tot twee keer toe net niet bij de bal in de zestien. De VAR zag geen fout bij een contact op Francis in de zestien. Onder leiding van Storm probeerde KVM de bakens te verzetten, maar het was Daland die het dichtst bij een doelpunt kwam. Zijn schot kon maar net in hoekschop geduwd worden door Coucke. De thuisploeg ging steeds meer dreigen en zag hoe een voorzetschot van Storm op de lat uiteen spatte. Het was echter Hotic die de netten aan de overzijde deed trillen na een snelle omschakeling. De VAR had een voorafgaande fout gezien van Denkey, waardoor Groen-Zwart halfweg met een 0-1-voorsprong ging rusten.

Ook na de pauze startte Cercle het sterkst. Via Ueda en Vanhoutte kwam het tot twee keer dicht bij een doelpunt. Toen Deman in minuut 53 zijn tweede gele kaart kreeg, moest Cercle met een man minder verder. De thuisploeg drukte door en dwong een reeks kansen af. Uitblinker Storm knalde de gelijkmaker van buiten de zestien in doel in minuut 71. KVM drukte door, Somers moest zijn doelman bijstaan om een nieuw doelpunt te voorkomen. Na tussenkomst van de VAR kreeg de thuisploeg een penalty. Majecki redde de elfmeter van invaller Malede echter knap. Cercle had het lastig en kwam goed weg toen Storm een tweede keer de lat raakte. Grote kansen volgden er niet meer, zodat een strijdend Cercle een felbevochten punt mee naar huis neemt.

Opstelling KV Mechelen: Coucke, Bijker (65’ Van Hoorenbeeck), Walsh, Lavalée, Bates, Hairemans (65’’ Malede), Schoofs, Verstraete, Storm, Da Cruz en Mrabti (90’ Soelle Soelle).

Opstelling Cercle: Majecki, Popovic, Ravych, Daland, Vanhoutte, Deman, Somers, Francis, Hotic (57’ Miangue), Ueda (67’ Kehrer) & Denkey (92’ Decostere)

Doelpunten: Denkey (3’, 0-1), Storm (71’, 1-1)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.