Home > Centrum van de Oostkust (CDVO) in Heist in splinternieuw en hip jasje

Centrum van de Oostkust (CDVO) in Heist in splinternieuw en hip jasje

Geschreven op 27 september 2023 om 09:02 door Mario De Wilde

Vzw Centrum van de Oostkust (CDVO) met hoofdzetel in de Heistlaan 123 in Heist zet zich met o.a. Het Baken, de Klinker, Het Vlot, en het Boothuis al meer dan 35 jaar in voor kinderen en volwassenen met een beperking, stoornis of leerprobleem. Door de jaren heen is het aanbod van CVDO sterk gegroeid. De directie en medewerkers merkten dat het tijd werd om de vernieuwing die voor hen al zo vertrouwd voelt, ook in beeld te brengen voor de omgeving. Ze vernieuwden hun logo’s, creëerden een eigen huisstijl en brachten hun werking prachtig in beeld.

Enkele zaken waren voor belangrijk in dit proces. “Om te beginnen zijn we een warme organisatie, dit zie je terug in de kleur en stijl van onze nieuwe logo’s. Er is ook een referentie naar zon, zee en strand, logisch gezien onze thuisbasis zich aan de kust bevindt. Tenslotte zijn de logo’s duidelijk herkenbaar voor onze cliënten. Wat zijn we trots op het resultaat!” klinkt het bij het Centrum van de Oostkust.

Het CVDO kan prat gaan op een ruim aanbod:

CVDO De Klinker
De Klinker is een Centrum voor Ambulante Revalidatie, biedt therapie aan kinderen met ontwikkelingsstoornissen en leerproblemen en volwassenen met gehoorproblemen.

Achtknoop is de nieuwe overkoepelende naam voor het aanbod voor kinderen en volwassenen met een (vermoeden van) een handicap. Achtknoop bestaat uit het Vlot (MFC-therapeutisch kinderdagverblijf), het Baken (dagondersteuning volwassenen), het Boothuis (woonondersteuning volwassenen), en de twee nieuwe initiatieven RUIG (vrije tijd volwassenen) en Karwij (begeleid werken volwassenen).

Wat al deze voorzieningen bindt binnen CVDO is dat de medewerkers met tonnen ervaring en heel veel expertise, elke dag klaar staan om hun cliënten te ondersteunen en te helpen groeien.

CVDO Het Vlot
Knokke-Heist als thuisbasis

CVDO is verankerd in Knokke-Heist. Met trots kan de organisatie zeggen dat heel wat kinderen therapie en ondersteuning krijgen dicht bij huis en dat volwassenen met een beperking in hun eigen gemeente kunnen wonen, werken en vrijetijd beleven. Ook kiezen veel Knokke-Heistenaars voor een job bij CVDO.

Samenwerking met partners binnen en net buiten de gemeente, de sterke link met de Zorggroep Oostkust en de goede verstandhouding met de gemeentelijke diensten, zorgt dat het CVDO nog sterker in zijn schoenen staat. Wil je CVDO beter leren kennen? Op de nieuwe website kan je heel duidelijk zien welke dienstverleningen het aanbiedt en bij wie je terecht kan. Neem zeker een kijkje op www.cvdo.be.

Voor contact: Heistlaan 123 – 8301 Knokke-Heist – T 050 53 05 20

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.