Home > CC Wevelgem verhuisd naar Bib in het Park in het kader van de verdere uitbouw vrijetijdsloket

CC Wevelgem verhuisd naar Bib in het Park in het kader van de verdere uitbouw vrijetijdsloket

Geschreven op 13 juni 2023 om 12:07 door Mario De Wilde

CC Wevelgem is verhuisd naar Bib in het Park. Het is voortaan niet langer mogelijk om tickets voor voorstellingen en activiteiten te kopen in CC Guldenberg. De samensmelting is gegroeid uit een doorgedreven samenwerking die de jongste jaren sterk toenam. Door de samenwerking groeit de balie in Bib in het Park uit tot een vrijetijdsloket. De jongste jaren groeiden Bib in het Park en CC Wevelgem naar elkaar toe en werden activiteiten steeds meer op elkaar afgestemd. Bib XL is daar een mooi voorbeeld van. Het stond CC Wevelgem toe om kleinere, soms experimentele of vernieuwende projecten op te zetten. Tegelijkertijd werd ook Bib in het Park in de kijker gezet. De bib is al langer meer dan een plaats waar boeken kunnen ontleend worden.

Omdat CC Guldenberg op termijn toch aan vernieuwing toe was, werd gekeken hoe beide diensten elkaar verder konden versterken en de dienstverlening efficiënter konden maken. Een verhuis van CC Wevelgem naar Bib in het Park lag voor de hand.

Werken
De voorbije maanden kwam er wat ruimte vrij in de bibliotheek, onder meer door het stopzetten van de cd-ontleningen. Achter de tentoonstellingsruimte en de erfgoedhoek van Cinema Royal werd een ruimte ingericht waar er nieuwe bureaus zijn ingericht.

Dienstverlening
De verhuis zorgt voor een betere dienstverlening voor de bibliotheekbezoekers en de cultuurliefhebbers. De balie zal bemand worden door zowel medewerkers van de Bib als van CC Wevelgem. Bib in het Park heeft ruimere openingsuren dan het loket van CC Wevelgem, wat de toegankelijkheid verhoogt voor burgers die een cultuurticket willen kopen of een sleutel afhalen voor een gereserveerde zaal. Voor de bibliotheekbezoeker verandert er weinig.

Vrijetijdsloket
Door de centralisatie van beide diensten groeit de balie uit tot een vrijetijdsloket waar burgers terecht kunnen met al hun vragen over cultuur, toerisme en de bibliotheek. Recentelijk werd er ook een Digipunt opgericht, waar iedereen, elke zaterdag tussen 9 en 11 uur, terecht kan met al hun digitale vragen of problemen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.