Home > CC Kruispunt Diksmuide krijgt volledige make-over

CC Kruispunt Diksmuide krijgt volledige make-over

Geschreven op 23 juni 2021 om 08:35 door Mario De Wilde

In Diksmuide werd het vernieuwde cultuurcentrum Kruispunt gisteren voorgesteld. Het CC werd volledig vernieuwd tijdens de coronasluiting. Het Kruispunt was na 33 jaar toe aan een grondige renovatie. Tijdens de coronasluiting was er dan ook extra personeel van uit andere diensten beschikbaar en was het dan ook het ideale moment om met de renovatiewerken te starten. Voor de renovatie van de schouwburg werd een totaalbudget voorzien van €340.000 (€310.000 voor de zaal en €30.000 extra voor de renovatie van de foyer) en kadert in het beleidsplan 86 acties voor 8600. Het CC heeft een capaciteit van 300 zitplaatsen, maar met de huidige coronamaatregelen is deze beperkt tot 144.
Volgende werken werden uitgevoerd:
– nieuwe tapijten
– nieuwe stoelen met meer zitcomfort, geborduurde nummers op de zetels, 2 verplaatsbare zitmodules om rolstoelgebruikers eveneens van een comfortabele plaats te kunnen voorzien
– plaatsen van ringleiding voor slechthorenden
– verbeteren van de gradins waar mogelijk om meer beenruimte te creëren
– vernieuwing van de gyprocwanden en bekleding van muren in de zaal
– vervangen van oude stelling in de orkestbak
– uitbreken van draaiplateau op podium
– volledig nieuwe vloerbekleding van podium
– vervangen van coulissendoeken, achterdoek en horizondoek
– vernieuwen elektriciteit op podium en plaatsen extra stopcontacten en audio aansluiting op podium
In de foyer:
– uitbreken vloer en plaatsen nieuwe vloer
– schilderen van dak en gebinten
– vernieuwen elektrische leidingen
– nieuw plafond boven vestaire
– nieuwe vestiairemeubels
– nieuwe balie
– nieuwe energiezuinige ledverlichting
Tegen het openingsweekend van 24, 25 en 26 september komt er ook nog nieuw meubilair, afsluiting vestiaire met rolluik, mobiele bar, mobiele tweede balie en worden de mobiele kapstokken teruggeplaatst.

Door herstructurening werden de dienst cultuur en evenementen samengevoegd en was hiervoor extra bureauruimte noodzakelijk, wat reulteerde in het plaatsen van tussenwanden, nieuwe vloer, nieuwe elektriciteit en nieuwe internetaansluiting. Tevens werd er nieuw meubilair voorzien en komen er nog akoestische panelen en fotopanelen.
Vrijwel alle werken werden uitgevoerd door eigen technici en stadspersoneel.
De foyer is multifunctioneel inzetbaar omdat alles er mobiel is. De foyer kan nu makkelijk getransformeerd worden tot een expositieruimte, receptieruimte, lounge, zelfs als schouwburg voor kleine voorstellingen, lezingen, voordracht.
Feestelijk openingsweekend
Op 24, 25 en 26 september stelt team CC trots de vernieuwde schouwburg voor en bruisthet cultuurcenrum van creatieve energie. Op vrijdag 24 september opent het nieuwe cultuurseizoen met de productie ‘Een man een man’ van Herbert Flack en Bob De Moor. Dat is de start van een resem bekende namen die de revue passeren. Ik denk maar aan William Boeva, Lucas Van den Eynde, Bruno Vanden Broecke en Tom Van Dyck, Warre Borgmans, Clara Cleymans en Dimitri Leue. Uiteraard is er ook een aanbod voor de jeugd en krijgt lokaal talent ook een podium.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.