Home > CC Kruispunt Diksmuide bubbelt binnenkort in het bad van De Kupe 

CC Kruispunt Diksmuide bubbelt binnenkort in het bad van De Kupe 

Geschreven op 17 september 2020 om 11:24 door Mario De Wilde

Na een lange coronastilte stelt CC Kruispunt met trots de nieuwe cultuurprogrammatie voor, en dat in een unieke locatie: voormalig zwembad De Kupe. Geen schoolslag of crawl dus in de badkuip, want die wordt nu een cultuurbad vol weergaloze voorstellingen. De ticketverkoop start op maandag 21 september.

Voor de collega’s van CC Kruispunt is geen water te diep. Door de coronacrisis moesten ze noodgedwongen de deuren sluiten. Ze maakten van het moment gebruik om het cultuurcentrum vervroegd te renoveren. Dit betekent ook dat ze moeten uitwijken naar een andere locatie. Hun oog viel meteen op het voormalig zwembad De Kupe. Cultuurliefhebbers krijgen dus bovenop een veelzijdig programma ook een unieke setting: pop-up CC De Kupe!

Mogelijkheden locatie

In het diepste deel van de kuip komt een podium met de nodige technische infrastructuur voor licht en geluid. Een mobiele installatie zorgt voor gezellige warmte tijdens koudere avonden. De ramen worden helemaal verduisterd voor een knus gevoel.

Cultuuraanbod

17/10: Klassiek –  Pigeon on piano – Katrien Verfaillie

24/10: Theater – Loge 10 – De actrice

25/10: Muziek – Myrddin en Imre De Cauter – flamenco

04/11: Familie – 4hoog – Het lam van Jan

05/11: Mentalisme – Gili

13/11: Folk – Korrigan (lokaal talent)

21/11: Theater – Dimitri Leue – MAURA of de zeven magen der eenzaamheid

26/11: Stand-upcomedy – Bas Birker

28/11: Muziek – Tiny Legs Tim

05/12: Muziek – Stoomboot – Omdat we naar zee stromen

13/12: Klassiek + verteltheater – Het Ensor strijkkwartet met Jan Decleir – Er was eens … Beethoven!

Volgende voorstelling vindt plaats in het auditorium van het Museum aan de IJzer:

13/11 en 14/11: Theater – Kurt Defrancq: De binnenzak van de ziel i.s.m. Museum aan de IJzer

Helemaal coronaproof

De infrastructuur van het gebouw is voorzien om er op korte termijn ook een coronaproof onthaal, balie en sanitair te hebben. Hygiëne, social distancing en georganiseerde publieksstromen kunnen makkelijk in het gebouw gerealiseerd worden zodat de voorstellingen veilig kunnen verlopen. De Kupe wordt voornamelijk gebruikt voor de programmatie die oorspronkelijk in het cultuurcentrum zou doorgaan, maar ook andere stadsdiensten en verenigingen kunnen van de tijdelijke infrastructuur gebruikmaken. De zaal biedt onderdak aan een honderdtal bezoekers.

Beperkt aantal tickets

Het publiek zit verspreid over de zaal in bubbels op een veilige afstand van elkaar. Dit betekent ook dat het aantal tickets beperkt is. Een honderdtal om precies te zijn. Wie een plaatsje wil bemachtigen zal dus snel moeten zijn. De ticketverkoop start op maandag 21 september. Bestel je tickets online via www.cckruispunt.be, via e-mail info@cckruispunt.be of telefonisch via 051 79 32 50.

Hulp nodig tijdens het reserveren?

Wij staan voor je paraat via het nummer 051 79 32 50. Ook mensen met UiTPAS aan Kansentarief kunnen vanaf nu online hun tickets bestellen.

CC Kruispunt op Facebook

Cultuurliefhebbers kunnen hun favoriete cultuurhuis nu ook op sociale media volgen. De cultuurcollega’s startten de Facebookpagina CC Kruispunt op en posten er heel wat updates, nieuwtjes en verhalen.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.