Home > Cartoonfestival laat het hele gezin kennismaken met Knokke-Heist

Cartoonfestival laat het hele gezin kennismaken met Knokke-Heist

Geschreven op 25 juni 2020 om 10:49 door Mario De Wilde

De 59ste editie van het Cartoonfestival kan dit jaar niet plaatsvinden in de tent aan het Heldenplein zoals oorspronkelijk gepland. Maar een hele zomer lang niet lachen in Knokke-Heist? Geen optie! Het Cartoonfestival transformeert van 1 juli tot 30 augustus 2020 tot een gloednieuw concept: een gratis openluchttentoonstelling met een wandel- of fietsroute doorheen Knokke-Heist. Het nieuwe thema ‘Allemaal samen’ mag je gerust letterlijk nemen, want het Cartoonfestival is de perfecte gezinsuitstap. De 40 cartoonspots staan namelijk voornamelijk opgesteld langs de vernieuwde gemeentelijke speeltuintjes! Kies zelf je vertrekpunt en ontdek Knokke-Heist op een originele en leuke manier. Alle locaties vind je alvast op deze kaart.

Ook dit jaar kleurt het Cartoonfestival de zomer in Knokke-Heist! 2020 is anders dan anders. Dat is ondertussen wel duidelijk. Het is een jaar waarin we er allemaal samen het beste van proberen te maken. Elk op zijn eigen manier. Ook het Cartoonfestival doet het dit jaar anders. Lekker veilig buiten. Met een parcours langs verschillende cartoonspots. Dat zijn die borden waar iedereen een uniek fotomomentje kan maken met zijn hoofd door een cartoon. 16 Belgische topcartoonisten gingen met de vragen ‘Waarom hechten we zoveel belang aan samen zijn?’ en ‘Wat brengt ons mensen samen?’ aan de slag. Het resultaat? 40 hilarische cartoons met een positieve boodschap van hoop en sociale samenhorigheid als rode draad. Het 59ste Cartoonfestival is een ode aan de menselijke creativiteit en het samenzijn! En tijdens je ontdekkingstocht door Knokke-Heist loop je de hele weg met een lach op je gezicht.

Zo ontdek je meteen alle mooie plekjes in Knokke-Heist. Onderweg zorgen Belgische topcartoonisten voor een vleugje humor. Ze zetten je aan het denken. Ze brengen het gesprek op gang. Of ze prikkelen je verbeelding. Jij loopt in ieder geval de hele weg met een lach op je gezicht. Beloofd!  Je kunt de cartoonroute starten waar je wilt, maar aan het Cultuurcentrum Scharpoord staat een infocaravan, waar je terecht kan voor alle informatie.

Tradities zijn er om in ere te houden en daarom krijgen tijdens deze bijzondere editie ook de wedstrijdcartoons een mooi podium. In Cultuurcentrum Scharpoord, ’t Zwin, Museum Sincfala en het For Freedom museum prikkelen de winnaars en geselecteerden van de Grote Prijs Knokke-Heist Gouden Hoed & Press Cartoon Belgium ongetwijfeld je lachspieren. In Scharpoord krijg je bovendien een selectie te zien van de beste coronacartoons. In totaal hangen er op de 4 locaties ruim 230 cartoons.

Een andere traditie die we wegens succes zeker verlengen is het Doe-boekje. Neem er eentje mee tijdens de route en je kinderen beleven een onvergetelijke middag met alle spelletjes en opdrachten die je erin kan terugvinden. Vraag ernaar in Cultuurcentrum Scharpoord, ’t Zwin, Sincfala of het For Freedom Museum. Je kunt de boekjes ook krijgen in het Toerismekantoor van Knokke en Heist.

Meer info: www.cartoonfestival.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.