Home > Carnaval 2019 in Torhout: geen nieuwe stoet, wel vergoeding voor alle deelnemers

Carnaval 2019 in Torhout: geen nieuwe stoet, wel vergoeding voor alle deelnemers

Geschreven op 12 maart 2019 om 17:50 door Mario De Wilde

Afgelopen zondag moest burgemeester Kristof Audenaert met spijt in het hart de Torhoutse Carnavalstoet afgelasten. De opstekende wind gooide roet in het eten en de veiligheidsrisico’s voor zowel bezoekers als deelnemers werden te groot. Een verstandige beslissing, zo blijkt ook achteraf. Na overleg met de veiligheidsdiensten, werd zondag omstreeks 11.30 uur de knoop doorgehakt. Afgelasting was de enige juiste beslissing. Ook de optie van een verkorte stoet werd vrij snel van tafel geveegd. Geen fijne boodschap voor de carnavalisten die hard gewerkt hebben aan hun praalwagens. Hoewel de praalwagen in veel gevallen al onderweg of ter plaatse waren, heeft de evenementencoördinator van de stad na het nemen van de beslissing getracht om alle betrokkenen zo snel mogelijk op de hoogte te stellen. Het was voor iedereen dan ook snel duidelijk: een stoet laten uitrijden met het vooruitzicht dat er rukwinden tot 120 km per uur in aantocht zijn, dat is simpelweg niet verantwoord.

Vergoeding voor deelnemers

De voorziene vergoeding wordt 100% uitbetaald aan de deelnemers. De stad is de deelnemers dan ook enorm dankbaar voor hun inschrijving, het werk dat ze in de wagens en kostuums staken en de positieve houding van afgelopen zondag. We hopen hun inschrijving ook voor 2020 te mogen ontvangen met de daaraan gekoppelde belofte dat we er samen een knaleditie editie van maken die voor twee jaar zal tellen!

Geen nieuwe stoet

Na overleg met onze keizer Dirk werd vandaag beslist om geen nieuwe stoet te organiseren in Torhout dit jaar. Wij kijken uit naar een hopelijk zonovergoten editie in 2020. Mogelijks wordt de traditionele verbranding van Pier Sparre in het kalenderjaar 2019 wel nog uitgevoerd. Vermoedelijk dit najaar. Meer info daarover volgt van zodra de details gekend zijn.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.