Home > Carcasse (Koksijde en straks Knokke) vijfde in World’s 101 Best Steak Restaurants Awards

Carcasse (Koksijde en straks Knokke) vijfde in World’s 101 Best Steak Restaurants Awards

Geschreven op 22 mei 2024 om 08:37 door Mario De Wilde

World’s 101 Best Steak Restaurants Awards, de naam zegt het eigenlijk zelf al. De organisatie gaat elk jaar op zoek naar de 101 beste steak restaurants ter wereld. En opnieuw staat Carcasse uit Koksijde bovenaan, met de felbegeerde titel in de categorie ‘Continental Europe’, te vinden aan de Belgische kust Koksijde, en vanaf 27 juni ook in Knokke.

Over Carcasse

Carcasse brengt het vlees van Dierendonck recht uit de slagerij op je bord. Van kop tot staart. Net als in de beenhouwerij staat deze filosofie centraal. Niets gaat verloren. Dierendonck staat voor vlees met een verhaal. Hendrik Dierendonck zorgt voor eerlijk vlees van topkwaliteit en chef Timon Michiels gaat ermee aan de slag. De overwinning weerspiegelt waar Carcasse voor staat: ambacht, terroir, respect voor dier en natuur en innovatie. “Carcasse geeft je het gevoel in een beenhouwersatelier te zijn. Een restaurant rechtstreeks verbonden met een slagerij, dat zie je niet vaak. Ik heb mijn insteek als chef en Hendrik die van hem als beenhouwer. Twee werelden die samenkomen, dat werkt enorm inspirerend”, aldus Timon Michiels, chef van Carcasse.

Over World’s 101 Best Steak Restaurants

World’s 101 best steak restaurants is een jaarlijkse ranglijst van ’s werelds 101 beste steakrestaurants. De 7 beoordelingscriteria omvatten:

-De smaak, terroir, karakter, marmering, snit en bereiding van het aangeboden vlees.

-De keuze van het vlees, inclusief aspecten zoals rijping, oorsprong en portiegrootte.

-De kwaliteit van de service, inclusief de kennis van het personeel over vlees en producten.

-De gedetailleerde beschrijving van de menuopties, inclusief informatie over het ras, de oorsprong, het geslacht, de rijping, de voeding, de leeftijd bij slachting en de bereidingswijze.

-De gebruiksvriendelijkheid van het reserveringssysteem.

-De aanwezigheid van een internationaal vriendelijke website.

-Het interieurontwerp en de algehele uitstraling van het restaurant.

De opening in Knokke-Heist is voorzien op donderdag 27 juni 2024

 

7 reacties

Marleen Van der Aa
Geschreven op 2024-05-26 11:13:54
Locatie a.u.b. ? Kijken er naar uit !
Hennie Van Gysel
Geschreven op 2024-05-23 15:24:15
Ben al eens gaan piepen met de fiets! Wil graag op de hoogte blijven
Jacobs Olaf
Geschreven op 2024-05-23 14:01:36
Kijk er geweldig naar uit om in Knokke te genieten van topvlees , topbereid en topgebracht via topservice!
Danny De Landtsheer
Geschreven op 2024-05-23 11:11:15
Terecht. Ikzelf ken er maar één dat in de buurt komt, en dat is Porter&Rye in Glasgow
Paul Lafosse
Geschreven op 2024-05-23 08:48:35
Proficiat ! Veel Sukses!
De Coninck Sabine
Geschreven op 2024-05-22 23:18:12
Hopelijk open op dinsdagavond of woensdag!
De Bruyne Annie
Geschreven op 2024-05-22 18:12:31
We wensen jullie een fantastische start. En willen graag op hoogte blijven per mail.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.