Home > Campuscoop trapt in Brugge nieuwe academiejaar af voor hogeschool- en univstudenten

Campuscoop trapt in Brugge nieuwe academiejaar af voor hogeschool- en univstudenten

Geschreven op 25 september 2020 om 16:11 door Mario De Wilde

Dit jaar jammer genoeg geen dj’s en een afterparty op ’t Zand van Brugge voor de start van het nieuwe Academiejaar. Dat Brugge nog steeds een studentenstad is en blijft, blijkt ook dit jaar uit de cijfers. Er zijn maar liefst 9500 studenten -waarvan 49 Erasmusstudenten- ingeschreven in de Brugse hogescholen.

Mathijs Goderis, Schepen van jeugd & Brugge Studentenstad: “De medewerkers van Brugge Studentenstad, de hogescholen, vzw Razor Reel en het jonge Brugse collectief Colada staken de koppen bij elkaar om jullie te verwelkomen en jullie in deze uitzonderlijke tijden toch een leuke start van het nieuwe academiejaar te bezorgen. Daarom trakteren we jullie op lekker eten van een gratis foodtruck, op een muziekfilm en op een bar voor verfrissing. En natuurlijk is ervoor gezorgd dat alles veilig en coronaproof kan verlopen.”

“Dinsdag mocht ZoWE Verpleegkunde de aftrap geven, vandaag zijn we hier in Howest aanwezig en volgende week trekken we naar Vives. De voorstelling in het Europacollege hebben we jammer genoeg moeten annuleren, maar we bekijken momenteel hoe we de film via streaming tot bij de studenten kunnen krijgen. Ik hoop jullie dit academiejaar nog te mogen verwelkomen op tal van leuke evenementen die we organiseren onder de noemer ‘Brugge Studentenstad’. Of bepaalde evenementen zullen plaatsvinden, zal natuurlijk sterk afhangen van de verdere ontwikkelingen en maatregelen rond het coronavirus. Hou dus zeker onze sociale media en onze vernieuwde website in de gaten om volledig up-to-date te blijven.”

“Jullie blijven ook altijd welkom in onze ‘Student Village’ in de Hauwerstraat aan het Beursplein. Hier kunnen jullie nog steeds samen studeren en vergaderen. Bovendien kun je er ook in kleine groepen spelletjesavonden organiseren, gamen, films bekijken of zelfs aan yoga doen. Ook ‘het cachot’ -onze fuifzaal in het kelderverdiep- zal terug geopend worden. Momenteel kunnen er nog geen fuiven, dopen of cantussen plaatsvinden, maar de studentenclubs kunnen er wel kleinschalige activiteiten organiseren. Hou hierbij wel altijd rekening met de coronamaatregelen die op het tijdstip van je activiteit gelden.”

“Het zijn dus aparte tijden, ook voor de Brugs studenten, maar ik ben ervan overtuigd dat we ook zonder ‘crowdy’ feestjes ons ten volle kunnen amuseren. Ik heb er alle vertrouwen in dat jullie verantwoordelijk genoeg zijn om de ernst van de coronasituatie in te schatten. Ik wens jullie tot slot nog een hele leuke avond. Geniet van elkaars gezelschap, van de lekkere frietjes en van de film!”

Foto Johan Vanparys

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.