Home > Camping De Lombarde in Lombardsijde is ‘de leukste camping van het land voor je hond’

Camping De Lombarde in Lombardsijde is ‘de leukste camping van het land voor je hond’

Geschreven op 17 juni 2022 om 13:58 door Mario De Wilde

Camping De Lombarde uit Lombardsijde is ‘de leukste camping van het land voor je hond’. Althans, dat zegt ACSI, een koepelplatform vol “objectieve, geteste en betrouwbare kampeerinfo”. ACSI inspecteert en beoordeelt “zo’n 9.700 Europese campings” en reikte onlangs voor het eerst de ‘ACSI Awards’ uit. Camping De Lombarde in Lombardsijde behaalde een award in de categorie ‘leukste camping voor je hond’. Gerichte voorzieningen en het stijgende comfort stimuleren het kampeertoerisme. Dat blijkt alvast uit cijfers.

50.000 stemmen

“Die award mag zeker objectief genoemd worden. ACSI reikt pas een nominatie uit als er 50.000 stemmen worden geteld”, zegt directeur Guy Mertens. “Deze award is een bevestiging van onze blijvende inspanningen om voor iedereen een topverblijf aan te bieden. Ook voor onze trouwe viervoeters.” Schepen voor lokale economie Natacha Lejaeghere wijst op het stijgende belang van dergelijke voorzieningen. “De hond is tegenwoordig volwaardig lid van een gezin, of de ‘soul mate’ van heel wat mensen. Deze award bewijst als ondernemers daar vol op inzetten, ze beloond worden door hun klanten.”

Kamperen zit in de lift

Kampeertoerisme zit trouwens flink in de lift. Camping De Lombarde is één van de 7 perfect uitgeruste campings in Middelkerke. Ten opzichte van 2020 noteerde het provinciebedrijf voor toerisme Westtoer in 2021 41% meer verblijven op een kampeerterrein. Het stijgende comfort, het natuuraspect en de vrijheid doen meer en meer mensen dus kiezen voor een kampeervakantie. Gerichte voorzieningen zoals voor honden lokken dus nog meer mensen naar een camping.

Foto: Het team van camping De Lombarde nodigde schepen voor lokale economie Natacha Lejaeghere uit toen ze de award voor ‘leukste camping voor je hond’ ontvingen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.