Home > Camperpark voor 38 kampeerauto’s opent de deuren in Veurne

Camperpark voor 38 kampeerauto’s opent de deuren in Veurne

Geschreven op 7 oktober 2021 om 09:07 door Mario De Wilde

Leuk nieuws voor toeristen die Veurne met de kampeerwagen willen bezoeken! Ze kunnen zich vanaf de herfstvakantie langdurig parkeren in het gloednieuwe camperpark in de Noordstraat. Naast de Sporthal is er een terrein aangelegd voor 38 kampeerauto’s. Bezoekers kunnen gebruik maken van alle faciliteiten die nodig zijn tijdens hun bezoek. Er zijn toiletten, douches, tapkranen voor water en loospunten voor (chemisch) afval. Bovendien kunnen gebruikers via camperpark.veurne.be hun bezoek vooraf al plannen. Op deze website kan er ook een specifieke plaats in het Camperpark worden gekozen. De tarieven zijn seizoensgebonden en schommelen tussen de 14 en 18 euro per dag. Vooraf reserveren is niet nodig, maar kan wel handig zijn!

Het Camperpark bevindt zich in het Sportpark aan de Noordstraat. Bezoekers verblijven dus in het rustige groen op een steenworp van het historische centrum. Veurne is al lang een populaire plek voor kampeerautobezoekers. Vroeger werd de Kaaiplaats vaak gebruikt als parking, maar dit was geen ideale locatie. Er was overlast voor de woonomgeving en bovendien waren er ook geen faciliteiten. Heel wat parkeerplaatsen werden bovendien ingenomen door de kampeerauto’s, waardoor de parkeerdruk in het centrum te groot was. Het Camperpark is nu een aantrekkelijke optie voor wie wil genieten van Zoveel Veurne.

De locatie is bovendien niet zomaar uitgekozen, want het Camperpark bevindt zich vlakbij het militaire domein van Koksijde. Als die gronden worden vrijgegeven, is de locatie rond het Sportpark rechtstreeks verbonden met de gemeente Koksijde en de andere kustgemeentes. Het plan is om ook de deelfietsen van Transmobil hier te plaatsen, zodat bezoekers vlot op een duurzame wijze zich kunnen verplaatsen binnen de regio.

Bij de aanleg is maximaal rekening gehouden met duurzame oplossingen. Het terrein is gedraineerd, er is een wadi aanwezig om het overtollig water op te vangen en vertraagd af te voeren via een infiltratiegracht en een overloop naar de polderwaterloop. Er worden later ook nog heel wat bomen geplant en er komt voor meer dan 2 kilometer haag. Op deze manier past Stad Veurne al meteen het Lokaal Energie- en Klimaatpact toe.

Het Camperpark wordt uitgebaat door het Autonoom Gemeentebedrijf Veurne en kreeg financiële steun van de Provincie West-Vlaanderen. De investering bedraagt 435.000 euro, waarvan 145.000 euro gesubsidieerd is door de provincie.

1 reactie

maurice van de velde
Geschreven op 2021-10-07 23:09:01
hebben het pas gelezen zullen het eens komen bezoeken mooie mh parking maar zijn er honden toegelaten grtj.nb kan je ons het juiste mail adres doorgeven voor reservering aub

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.