Home > Campagne ‘Damme Sterk Zien’ verenigt en feest: verenigingen een boost geven 

Campagne ‘Damme Sterk Zien’ verenigt en feest: verenigingen een boost geven 

Geschreven op 13 september 2021 om 14:06 door Mario De Wilde

Met de campagne ‘Damme sterk zien’ wil Stad Damme de tweede helft van september de verenigingen een duw in de rug geven. De lockdown en de aansluitende periode met beperkingen was zwaar voor veel Damse organisaties. Het stadsbestuur zet zijn slagzin Damme geeft tijd voor ontmoeting kracht bij en neemt een verbindende rol op om iedereen terug samen te brengen.

Damme en haar woonkernen beschikken over een rijk pallet aan verenigingen en organisaties. Het aanbod gaat van jeugdbewegingen over socio-culturele organisaties en seniorenverenigingen tot sportclubs- en verenigingen, landbouworganisaties en ondernemersnetwerken. Met opendeurdagen, open trainingen, initiaties, kennismakingsdagen en andere evenementen zetten ze hun werking in de kijker.

De stad voorziet ook zelf in de nodige promotie van het verenigingsleven met posters in het straatbeeld en in de openbare gebouwen. In samenwerking met Radio Omroep Sijsele (ROS) doen we daar nog een schep bovenop. Tijdens de 10-daagse uitzendperiode van de lokale radio krijgen de verenigingen immers gratis zendtijd. Zo kunnen de verenigingen ook naar de Dammenaars toekomen. Elke organisatie kan zichzelf even voorstellen. De radio ROS poot haar studio opnieuw neer in de Cultuurfabriek. Stem van 17 tot 26 september af op 92.1 FM of luister online via radiosijsele.be.

Op zaterdagavond 18 september 2021 organiseert het stadsbestuur in het decors van het fandorp voor het WK-wielrennen in Damme-centrum ook nog het Damme Sterk Zien-feest voor alle leden van de Damse verenigingen. Dit moet het uitgelezen moment worden om elkaar opnieuw te ontmoeten en te toosten op een nieuw gezond tijdperk. Toosten kan er met het Damme Sterk Zien-bier, een uniek gelegenheidsbier.

Op www.damme.be/Dammesterkzien staat ook een nieuw overzicht van alle Damse organisaties wat een permanente plek op de stedelijke website krijgt.

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.