Home > Buurtsport in Roeselare verhuist van Weerwerk naar Arktos

Buurtsport in Roeselare verhuist van Weerwerk naar Arktos

Geschreven op 10 april 2024 om 06:40 door Mario De Wilde

Buurtsport Roeselare organiseert een laagdrempelig aanbod van sport en bewegen, voor verschillende doelgroepen. Dit gebeurt in opdracht van Stad Roeselare en het beoogt twee doelstellingen met buursport. Enerzijds zorgt buurtsport voor het verhogen van de fysieke en mentale gezondheid van inwoners. Anderzijds biedt buurtsport werkervaring of een opstap naar de arbeidsmarkt, voor personen met een arbeidsbeperking. De organisatie van buurtsport Roeselare wordt vanaf april officieel overgenomen door Arktos.

Arktos is een Vlaams expertisecentrum voor kwetsbare kinderen en jongeren tussen 6 en 25 jaar. Arktos heeft in Roeselare een sterk uitgebouwde werking met verschillende projecten actief op de domeinen vrije tijd, onderwijs en arbeid. Weerwerk is een sociale economiebedrijf met onder meer een vestiging in Roeselare. Twintig jaar lang bood Weerwerk (via Buurt&Co) een succesvolle Buurtsportwerking aan in Roeselare.

“We kozen er voor om Buurtsport over te dragen aan een andere vzw omdat het een buitenbeentje geworden is in onze werking. Wij bieden voornamelijk facilitaire diensten zoals groenonderhoud, renovatiediensten, assemblage en textieldiensten. Onze Buurtdiensten blijven we wel verder zetten in Roeselare (folderbedeling, affiches ophangen, evenementen klaar zetten) net als de Energiesnoeiers (gratis energiescans aan huis)”, aldus Pieter De Gryse, directeur Weerwerk

Buurtsport biedt gratis sport en spel aan op een hele reeks plaatsen in de stad: pleintjes, sporthallen, scholen,… Het brengt activiteiten naar de plaatsen waar kinderen, jongeren en volwassenen zich bevinden, om de drempel te verlagen naar sportbeoefening en bewegen. Zo zorgt buurtsport voor sociale samenhang en kansen voor Roeselarenaren die moeilijker de weg naar de sportclub vinden. Buurtsport werkt hiervoor samen met heel wat partners: OC St Idesbald / MPI Sterrebos / Onze Jeugd / De Ring / De Mozaïek / De Brug / straathoekwerk / sportdienst Roeselare / veldwerkoverleg / Okan / Sportraad / brugfiguren/…

Buurtsport bereikt jaarlijks 2000 deelnemers.

Weerwerk laat het organiseren van buurtsport, na een selectieprocedure met verschillende organisaties, over aan Arktos omdat het gelooft in de kracht van het verbinden van de verschillende reeds aanwezige projecten in Roeselare. Weerwerk en Arktos kijken terug op een waardevolle en constructieve overnameprocedure en danken elkaar voor het wederzijdse vertrouwen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.