Home > Buurtbar en AanZet-loket in Aartrijke eindelijk uit de koelkast

Buurtbar en AanZet-loket in Aartrijke eindelijk uit de koelkast

Geschreven op 7 september 2021 om 18:46 door Mario De Wilde

Sinds vandaag kunnen twee projecten rond sociale dienstverlening van OC Cirkant, die door de corona-pandemie in de koelkast moest blijven zitten, eindelijk officieel van start gaan. Zowel de Buurtbar by Cirkant als het AanZet-loket werden door burgemeester Annick Vermeulen, schepen Sociale Zaken, Ellen Goens en algemeen directeur, Ria Vanhoorne met veel enthousiasme officieel geopend in aanwezigheid van sponsors en sympathisanten.
Met het AanZet-loket wil OC Cirkant zijn expertise op vlak van ondersteuning van mensen met een beperking delen. Emma en Shana, beide maatschappelijk werkers bij OC Cirkant, bieden onafhankelijk advies en informatie aan mensen met een beperking of hun netwerk, elke dinsdag in Jonkhove en maandelijks in het gemeentehuis van Zedelgem. Zo willen ze hen ondersteunen en helpen om zelf aan zet te blijven en door het kluwen van informatie en administratie de juiste keuze te maken voor de zorg die het beste bij hen past. Het gaat hier om onafhankelijk advies. Er wordt dus ook doorverwezen naar andere organisaties en zorgpartners en niet enkel binnen de rangen van Cirkant op zoek gegaan naar een oplossing.
“We kijken er naar uit om eindelijk aan de slag te gaan. In 2020 heeft corona roet in het eten gegooid, maar nu willen we daadwerkelijk live mensen ondersteunen in hun zoektocht.” vertellen Emma en Shana enthousiast. “We merken dat er een grote nood is aan duidelijkheid voor mensen met een beperking, en dat is niet altijd makkelijk te vinden. Wij kennen de regelgeving, administratie en het aanbod van diverse organisaties. Waarom zouden we die kennis dan ook niet delen met mensen die er moeilijker door geraken?”.
De Buurtbar by Cirkant trok er dinsdagmiddag 7 september ook voor het eerst op uit. Na de opening, vond je hen voor het eerst terug op de wijk Kouter in Aartrijke van 14u tot 16u. De insteek van de Buurtbar is tweeledig. Enerzijds wil men aan buurtvervlechting doen, anderzijds krijgen de bewoners van Cirkant ook de kans om hun steentje bij te dragen tot de maatschappij en hun talenten in te zetten.
“Tweewekelijks op dinsdagnamiddag kun je ons met onze caravan in diverse wijken vinden. We willen dat mensen hun buren weer leren kennen en dat doen we door een potje koffie aan te bieden en er een gezellige namiddag van te maken.” vertelt Femke van OC Cirkant. “Het plan was om dit telkens van april tot oktober te doen, maar we zijn toch blij dat we toch nog september en een stukje van oktober kunnen meepakken. We duimen wel voor mooi weer, zoals vandaag, want anders rijdt de Buurtbar niet uit.”
“We zijn heel tevreden dat beide projecten eindelijk van start kunnen gaan.” aldus Ria Vanhoorne. “Ook de sponsors, vrijwilligers en sympathisanten zien het graag gebeuren. We hebben geluk dat zoveel mensen en organisaties, zo ook het gemeentebestuur van Zedelgem, gelooft in deze projecten. Nu we er eindelijk aan de slag mee kunnen, kunnen we eindelijk ook daadwerkelijk een verschil maken. Daar doen we het toch voor.”
Wil je weten waarvoor je bij AanZet terecht kunt of hoe je een afspraak maakt?
www.occirkant.be/aanzet
Wil je weten waar en wanneer je de Buurtbar kunt vinden?
www.occirkant.be/buurtbar

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.