Home > Burgerinitiatief Stop de Torens wil halt toeroepen aan hoogbouw en krijgt steun uit alle hoeken in Knokke-Heist

Burgerinitiatief Stop de Torens wil halt toeroepen aan hoogbouw en krijgt steun uit alle hoeken in Knokke-Heist

Geschreven op 26 mei 2023 om 09:19 door Mario De Wilde

Het burgerinitiatief Stop de Torens heeft sinds de lancering enorm veel steun ontvangen, zelfs van een lid van het college burgemeester & schepenen. Al na enkele uren klonken vele stemmen van de inwoners van Knokke-Heist die hun ongenoegen uiten over het Plaza-project, dat de deur openzet voor verdere torenbouw in Knokke-Heist. “We zijn blij te zien dat we niet de enigen zijn die zich zorgen maken over de vele geplande bouwprojecten”, aldus Vincent Van Dessel, woordvoerder van Stop de Torens.
Een burgerinitiatief dat veel los maakt
Stop de Torens is afgelopen donderdag van start gegaan en geniet veel steun van de inwoners van Knokke-Heist. Het aantal mensen dat zich bij de Facebookpagina en de website heeft aangesloten, groeit nog dagelijks. “We houden iedereen op de hoogte, via alle mogelijke kanalen. Op dit moment worden er flyers verspreid in alle brievenbussen van de gemeente, maar ook op Facebook en via de website blijven we actief. Op de website kan iedereen nu een poster vinden om thuis aan het raam te hangen, een vraag die we de afgelopen dagen vaak kregen”, legt Vincent Van Dessel uit. Stop de Torens wordt zelfs gesteund door een schepen uit de meerderheid, die zich in de media heeft uitgesproken over de reactie van de burgemeester.

De deur voor torenbouw staat nog wagenwijd open
De gemeente heeft nu haar “intentie” gecommuniceerd om in de toekomst anders te werken. Maar volgens het persbericht van Knokke-Heist worden de huidige procedures nog steeds gevolgd voor alle lopende projecten, zowel in aanvraag- als bouwfase. “Aan de plannen op het Wielingenplein verandert dus niets. We zetten onze bewustmakingcampagne verder, zodat iedereen op de hoogte is van wat er gebeurt in Knokke-Heist”, zegt een vastberaden Vincent Van Dessel.
Plaza-project en andere toekomstige torens
Na de eerdere verschijning van diverse torens in Knokke-Heist (Heldentoren op het Heldenplein, het One Carlton op het Albertplein en binnenkort het Gemeenschapshuis op het Maes en Boereboomplein) zijn er nieuwe plannen voor de bouw van twee extra torens. Daartoe behoort het project Plaza van ontwikkelaar POC Real Estate, waar twee gebouwen van meer dan 10 verdiepingen gepland op de locatie van het voormalige Hotel Plaza Residence aan De Wielingen, net achter de dijk en midden in een woongebied. Deze torens zullen aanzienlijk hoger zijn dan de omliggende gebouwen aan de dijk. Als het project wordt uitgevoerd, zal dit het landschap en het uitzicht van en naar het strand verstoren. Daarnaast zullen de geplande torens het strand, de dijk en de omliggende gebouwen aan het Wielingenplein volledig in de schaduw zetten. De impact voor de directe omwonenden is onomkeerbaar en zal zonder twijfel dominant zijn voor het zicht in de wijken achter de dijk.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.