Home > Burgemeester Vincent Van Quickenborne praat stadsgenoten moed in

Burgemeester Vincent Van Quickenborne praat stadsgenoten moed in

Geschreven op 28 april 2020 om 15:08 door Mario De Wilde

Zopas sprak de Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne zijn stadsgenoten toe in een emotionele video-opname. Op een rijtje geeft hij nog eens de voorschriften weer die opgelegd worden en blikt vooruit naar dire nieuwe data die belangrijk zijn voor de toekomst van onze lockdown. Het gaat om 4, 11 en 18 mei. Hier alvast de videoboodschap:

Terug vrij. Stap voor stap.

Beste Kortrijkzanen,💪 De afgelopen weken zijn zwaar geweest. Dankzij de volgehouden inzet van jullie allemaal is er nu eindelijk perspectief. Onze vrijheid komt terug.🧴🤲 Uiteraard steeds met respect voor de basisregels.Hou afstandWas je handenBen je ziek blijf dan thuisBegin mei gaan we stap voor stap terug naar het normale leven.📅 Onthou 3 data.Maandag 4 mei.💼 De bedrijven gaan terug aan de slag. Wie van thuis kan werken, blijft dit doen. 🏢 Ook ons stadhuis gaat terug open. U kan net zoals vroeger langskomen na het maken van een afspraak.Maandag 11 mei. 🛍️ Die dag gaan alle winkels terug open. Het is tijd dat de zelfstandigen en winkelpersoneel weer kunnen verkopen. ⚠️ Maar opgelet: Winkelen zal kunnen, maar dit onder strenge voorwaarden.Het is niet de bedoeling dat de Lange Steenstraat helemaal vol gaat lopen.Maandag 18 mei. ✍️ Terug naar school. Helaas beperkt. Vanaf die dag zullen leerlingen van het 1e 2e en 6e leerjaar en het 6e middelbaar terug naar school gaan. Niet elke dag en op veilige afstand.🦠 We krijgen stap voor stap onze vrijheid terug, maar maak u geen illusies. Het virus is daarmee nog niet weg. We moeten onszelf goed beschermen. 😷 Precies daarom voorziet de stad voor alle Kortrijkzanen ouder dan 12 jaar een gratis en herbruikbaar mondmasker dat de eerste week van mei in uw brievenbus zal zitten.Het tij is aan het keren. Er komen betere tijden. Samen geraken we hieruit.Zorg goed voor uzelf.Vincent Van Quickenborne

Geplaatst door Vincent Van Quickenborne op Zaterdag 25 april 2020

Beste Kortrijkzanen,
💪 De afgelopen weken zijn zwaar geweest. Dankzij de volgehouden inzet van jullie allemaal is er nu eindelijk perspectief. Onze vrijheid komt terug.
🧴🤲 Uiteraard steeds met respect voor de basisregels.
Hou afstand
Was je handen
Ben je ziek blijf dan thuis
Begin mei gaan we stap voor stap terug naar het normale leven.
📅 Onthou 3 data.
Maandag 4 mei.
💼 De bedrijven gaan terug aan de slag. Wie van thuis kan werken, blijft dit doen.
🏢 Ook ons stadhuis gaat terug open.
U kan net zoals vroeger langskomen na het maken van een afspraak.
Maandag 11 mei.
🛍️ Die dag gaan alle winkels terug open.
Het is tijd dat de zelfstandigen en winkelpersoneel weer kunnen verkopen.
⚠️ Maar opgelet: Winkelen zal kunnen, maar dit onder strenge voorwaarden.
Het is niet de bedoeling dat de Lange Steenstraat helemaal vol gaat lopen.
Maandag 18 mei.
✍️ Terug naar school. Helaas beperkt.
Vanaf die dag zullen leerlingen van het 1e 2e en 6e leerjaar en het 6e middelbaar terug naar school gaan. Niet elke dag en op veilige afstand.
🦠 We krijgen stap voor stap onze vrijheid terug, maar maak u geen illusies. Het virus is daarmee nog niet weg. We moeten onszelf goed beschermen.
😷 Precies daarom voorziet de stad voor alle Kortrijkzanen ouder dan 12 jaar een gratis en herbruikbaar mondmasker dat de eerste week van mei in uw brievenbus zal zitten.
Het tij is aan het keren. Er komen betere tijden. Samen geraken we hieruit.
Zorg goed voor uzelf.
Vincent Van Quickenborne

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.