Home > Buitenschoolse kinderopvang Snellegem krijgt nieuwe locatie voor 19 kinderen

Buitenschoolse kinderopvang Snellegem krijgt nieuwe locatie voor 19 kinderen

Geschreven op 24 september 2021 om 09:53 door Mario De Wilde

Sinds 1999 wordt er in gemeente Jabbeke buitenschoolse kinderopvang georganiseerd. Doorheen de jaren is deze dienstverlening uitgegroeid en is er nu in elke deelgemeente een buitenschoolse kinderopvang terug te vinden. In 2007 werd de locatie in Varsenare reeds vernieuwd en in 2016 verhuisde de locatie in Jabbeke naar het Vrijetijdscentrum. Anno 2021 krijgt nu ook de buitenschoolse kinderopvang in Snellegem een nieuwe locatie.

De gemeente verkocht het oude pand aan De Kade vzw. Voor de nieuwe locatie werd er gekozen om de werking van de bibliotheek en de kinderopvang te integreren in de oude gemeenteschool in Snellegem. Hiervoor werd, aansluitend aan het oude gedeelte, een nieuwbouw geplaatst. Bij het ontwerp is er extra aandacht besteed aan het belang van een rustige ruimte in de opvang. “Kinderen hebben naast speelkansen ook nood aan rust en plekken waar ze gewoon bij elkaar kunnen zijn”, zeggen coördinatoren Lindsay Viaene en Anne-Sophie Verhelst. Samen met het nieuwe gebouw werd er ook geïnvesteerd in een leuke tuin met veel spelmogelijkheden.

Aanstaande maandag 27 september opent de vernieuwde kinderopvang voor het eerst zijn deuren. In de nieuwe opvanglocatie kunnen er 19 kinderen opgevangen worden.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.