Home > Bruut uit Brugge en Hertog Jan van Gert De Mangeleer in Top-100 Beste Europese Restaurants

Bruut uit Brugge en Hertog Jan van Gert De Mangeleer in Top-100 Beste Europese Restaurants

Geschreven op 28 juni 2022 om 11:01 door Mario De Wilde

Opinionated About Dining (OAD), het mondiale restaurant platform van de Amerikaan Steve Plotnicki heeft zijn jaarlijkse lijst van Europese Toprestaurants bekend gemaakt. Tussen de 150 referenties vindt men acht Belgische restaurants.
De lijst wordt net zoals vorig jaar aangevoerd door het spraakmakende restaurant Alchemist van chef Rasmus Munk in Kopenhagen met Restaurant Frantzén in Stockholm op de tweede plaats. Het cultadres Asador Etxebarri van grillmeester Victor Arguizoniz in Aspe, Spaans Baskenland zorgt op een derde plaats voor een evenwicht tussen grootstedelijke adressen en deze verzonken op het platteland. De nummers twee en drie staan daarmee voor de zesde opeenvolgende keer in de top tien. Op de vierde plaats vinden we opnieuw Schloss Schauenstein van Andreas Caminada waardoor de top vier ongewijzigd bleef ten opzichte van vorig jaar. Enkel op de vijfde plaats zien we beweging met Bagá van Pedro Sánchez die een restaurant met acht zitplaatsen uitbaat in het Spaanse Jaén en maar liefst 40 plaatsen winst maakte.

Hoogst genoteerde Belgisch restaurant is L’air du temps van chef Sang-Hoon Degeimbre in Liernu op de 40ste plaats, met daarna The Jane (Nick Bril) in Antwerpen (49), Bruut (zie foto, Bruno Timperman) in Brugge (86), Hertog Jan at Botanic (Gert De Mangeleer) in Antwerpen (101), La Paix (David Martin) in Brussel (104), Nuance (Thierry Theys) in Duffel (120), Couvert Couvert (Laurent en Vincent Folmer) in Heverlee (139) en Zilte (Viki Geunes) in Antwerpen (142)

Onze Noorderburen hebben drie vertegenwoordigers in deze top 150 met De Librije van Jonnie Boer in Zwolle op de 10 plaats als hoogstgeplaatste en vervolgens Spectrum van Sidney Schutte in Amsterdam (94) en restaurant Meliefste van Thijs Meliefste in Wolphaartsdijk (113).

Nog meer West-Vlamingen in de picture

OAD selecteerde daarnaast nog een aantal sterk aanbevolen en aanbevolen adressen met voor ons land in de eerstgenoemde categorie een vermelding voor Pastorale, Le Pristine en De Jonkman (Sint-Kruis Brugge) en voor de laatstgenoemde categorie een verwijzing naar Dôme, DIM, Signatuur, Goffin (Brugge), Zet’Joe (Brugge), Senzanome, Kamo, Vrijmoed, OAK, Cuines,33 (Knokke), Rebelle, De Stadt van Luijck en Benoit & Bernard Dewitte.

Over OAD
OAD (Opinionated About Dining) werd in 2003 opgericht door de Amerikaan Steve Plotnicki als een restaurantblog waarmee hij zijn wereldwijde eetervaringen met zijn lezers deelde. Na mondiaal een groot lezerspubliek te hebben verzameld, lanceerd hij zijn allereerste enquête voor zijn groeiend aantal volgers en nodigde hij hen uit om hun ervaringen met hem te delen. Sinds 2013 publiceert hij elk jaar zijn resultaten en organiseert hij OAD-samenwerkingsdiners ter ere van getalenteerde chefs waaronder René Redzepi, Alain Passard, Ana Roe en Elena Arzak. OAD stelt in totaal elf lijsten samen verspreid over Europa, Noord-Amerika, Japan en Azië.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.