Home > Brugse veilingmeester Carlo Bonte is nieuwe expert in ‘Stukken van Mensen’.

Brugse veilingmeester Carlo Bonte is nieuwe expert in ‘Stukken van Mensen’.

Geschreven op 24 januari 2020 om 10:45 door Mario De Wilde

In het vijfde seizoen van Stukken van Mensen was de concurrentie nog nooit zo groot, want drie nieuwe experten mengen zich mee in de strijd: veilingmeester Carlo Bonte, antiquair Frank Van Laer en vintage specialist Yves Chung. Zo azen er dit keer maar liefst acht experten op dezelfde pronkstukken. En dat doen ze op een gloednieuwe locatie: indrukwekkende ‘Verbeke Foundation’, één van de grootste privémusea voor hedendaagse kunst in Europa. Samen met de vijf vertrouwde dealers krijgen zij – vanaf woensdag 29 januari – de kans om het beste, mooiste, leukste of meest exclusieve stuk weg te kapen voor de neus van hun concullega’s.

Carlo Bonte studeerde management in Cambridge, Angers en Utrecht. Op 23-jarige leeftijd leidde hij zijn eerste veiling, waardoor de passie voor kunst en antiek ontstond. Om de nodige internationale kennis en ervaring op te doen, liep de jonge veilingmeester stage bij Christie’s in Londen. Zo kwam hij in contact met Partridge Fine Art, een legendarische galerij in New Bond Street. In korte tijd werkte Bonte zich op tot jongste directeur ooit van deze gevestigde waarde met HRH Princess Michael of Kent als ‘uithangbord’. Zijn eerste verkoop deal sloot hij met Irina Abramovich. Hij nam meerdere malen deel aan internationale kunstbeurzen in Londen, Moskou en Palm Beach. Na 4 jaar keerde Carlo terug naar zijn roots in Brugge. Carlo Bonte Auctions groeide de laatste 10 jaar uit tot een gevestigde waarde in de veilingwereld. Hij specialiseerde zich snel en als eerste in België in Aziatische kunst en bouwde een ruim netwerk uit in China. Ondertussen verhuist ook een groot deel van zijn Europese kunst richting China. Zijn aanbod is heel gevarieerd en kwalitatief.

Het succes van Carlo Bonte Auctions is een hedendaagse professionele aanpak, een efficiënte strategische marketing én een grote online aanwezigheid met als doel transparantie te creëren in de internationale kunstmarkt voor zowel koper als verkoper. Zo kunnen klanten wereldwijd bij hem ‘live’ meebieden via de grootste online platforms. Zijn klantenbestand bestaat uit private verzamelaars, musea, decorateurs en handelaars, verspreid over de ganse wereld. Het veilinghuis bevindt zich op minder dan een kilometer van de Grote markt te Brugge, in een pand van 5000 m2, en beschikt over een ruime privé parking. Zijn team bestaat ondertussen uit een 10-tal mensen, gedreven door hun gezamenlijke passie voor kunst, antiek en design. Carlo Bonte : “Carlo Bonte Auctions en ‘Stukken van Mensen’ delen een visie: kwalitatieve kunst het respect geven dat ze verdient. Ik was dan ook vereerd als expert gevraagd te worden voor het vijfde seizoen van dit programma. De bijzondere passie voor kunst kan je ook in elk aspect van het programma terugvinden: gedreven collega-experts, enthousiaste verkopers, bijzondere objecten en een fascinerende locatie.”

Foto: Stukken Van Mensen

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.