Brugse topchefs tellen de uren af naar laatste Kookeet.
Komend weekeinde, op 28, 29 en 30 september, viert men in Brugge de negende en laatste keer Kookeet in zijn huidige vorm. Alle zeilen zullen bijgezet worden om er een feestelijke editie van te maken en het stationsplein in stijl uit te zwaaien. De 31 Brugse topchefs en gastchef van deze laatste uitgave, Jannis Brevet (Nl), geven straks drie dagen lang het beste van zichzelf in het grootste openlucht sterrenrestaurant van Vlaanderen. Deze ochtend was er al het traditionele persmoment in Ter Groene Poorte in Restaurant Casserole, Groene Poortdreef 17, 8200 Brugge. Er was de erwelkoming door Iris Cornette, Directeur Ter Groene Poorte en toespraken van Burgemeester Dirk De fauw over 8 jaar Kookeet en editie 2019 en Pablo Annys, schepen Werk en Ondernemen. Volgende maand wordt er tekst en uitleg gegeven over de opvolging van Kookeet. Intussen is de opbouw van de verschillende pavoljoenen al volop aan de gang.
DEELNEMENDE RESTAURANTS KOOKEET 2019
Inter Scaldes*** (GASTCHEF) – De Jonkman** – Auberge de Herborist* – Goffin* – Sans Cravate* – Zet’joe* – Assiette Blanche – Bruut – Bistro Refter – Bistro Rombaux – Bonte B – Cantine Copine – Restaurant Franco Belge (NIEUW) – Gastrobar Hubert – Goesepitte43 (NIEUW) – Rock-Fort – The Chocolate Line – De Mangerie – Den Dyver – Den Gouden Karpel – D’s Deldycke Traiteurs – LESS Eatery – Kok au Vin – Laissez-Faire – La Tâche – Lieven – Restaurant Patrick Devos – Ducheyne Atelier-Traiteur – ‘t Pakhuis – Tanuki – Tête Pressée – Weinebrugge
www.kookeet.be