Home > Brugse sterrenchef van ‘Auberge De Herborist’ kookt in april in Radisson Blu Hotel

Brugse sterrenchef van ‘Auberge De Herborist’ kookt in april in Radisson Blu Hotel

Geschreven op 24 maart 2021 om 15:23 door Mario De Wilde

De Brugse kruidenchef Alex Hanbuckers van Auberge de Herborist en het Radisson Blu Hotel, Bruges slaan de handen in elkaar en organiseren een uitzonderlijke in room dining experience in april. Terwijl de hotelgasten op hun kamer genieten van de fantastische skyline van Brugge worden ze verwend met een 4-gangen sterrenmaaltijd. Een unieke beleving met een prijs waar werkelijk alles in zit.

Sinds 2005 draagt de omgetoverde hoeve De Herborist een Michelinster. Dankzij hun grote tuin experimenteren ze met helende en eetbare bloemen en kruiden. In elk gerecht zit wel een verrassing verborgen. Natuurlijk gebruikt sterrenchef Alex Hanbuckers deze ingrediënten uitgebreid in al zijn gerechten. De sterrenchef zelf aan het woord: ‘Het is een nog grotere verbroedering tussen hotel en restaurant. Ongeacht dat we toch twee aparte zaken zijn, zoeken we naar een nieuwe uitdaging en slaan we de handen in mekaar. Ondanks het coronavirus halen we toch het beste naar boven voor onze klanten. Doordat we samen iets doen met ons hotel en mijn keuken, bieden we een totaalconcept en een unieke beleving aan. In deze tijd zijn er reeds heel wat beperkingen. Maar als we het samen coronaproof doen, zijn er heel mooie alternatieven die we toch kunnen aanbieden. In deze periode hebben we elkaar écht gevonden dat eigenlijk toch uniek is in deze tijden. Met Brugge als bestemming kunnen we zo een culturele activiteit koppelen met een gastronomische afsluiter. Het hoeft niet altijd negatief te zijn in deze tijden. Onze creativiteit stopt nooit. Blu goes Green.”

Het viersterren Radisson Blu Hotel, Bruges is ontwikkeld door de projectontwikkelaar Group GL, onder leiding van de familie Lenaers. GL Hospitality bestaat momenteel uit 5 verschillende vrijetijds- en zakenhotels in België. Ondertussen hebben ze dus al heel wat mooie en vernieuwende hotels in hun portfolio. Waaronder het hoogste hotel van Brugge. Details met een knipoog naar Brugge werden opgenomen doorheen het hele hotel. Samen met Alex Hanbuckers slaan ze de handen in elkaar om de gasten in het hotel te laten genieten van een echte sterrenervaring. Iedereen is dan ook ontzettend verheugd om de sterrenchef Alex Hanbuckers te verwelkomen in het hotel.

‘We zijn zeer blij met de samenwerking met de chef Alex, zo kunnen we een totaalbeleving aanbieden. Ze kunnen zo genieten van een 4 gangen menu met aangepaste wijn en koffie. Precies geserveerd zoals in De Herborist zelf. Brugge telt zeven sterrenzaken met in totaal tien Michelinsterren, Brugge is het walhalla onder de foodies. Het is al een hele tijd geleden dat de mensen buiten kunnen. We hopen dat de gasten terug kunnen genieten van een mooie avond met alles erop en eraan en zeker met fantastische gerechten op hun bord. We kijken ernaar uit om hun een ongelofelijke beleving te bezorgen.’ aldus General Manager, Francesco De Luca. Laat je alvast begeesteren door een kijkje te nemen op de website

Wil je ook graag meegenieten van deze experience op vrijdag 9 april of vrijdag 16 april? Reserveren is mogelijk via info.bruges@radissonblu.com

Foto: links sterrenchef Alex Hanbuckers van Auberge de Herborist met naast hem Francesco De Luca, General Manager van het prestigieuze Radisson Blu Hotel,

 

1 reactie

Patrick Porteman
Geschreven op 2021-04-07 20:31:23
Hoeveel is het voor het diner aub? Vriendelijke groeten Patrick Porteman

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.