Home > Brugse Scoutsgroep Dominicus Savio krijgt maximum subsidie en nieuw lokaal in Sint-Andries

Brugse Scoutsgroep Dominicus Savio krijgt maximum subsidie en nieuw lokaal in Sint-Andries

Geschreven op 7 juni 2023 om 07:31 door Mario De Wilde

Recent trok Stad Brugge de maximale subsidie voor het bouwen van jeugdlokalen fors op. Ook scoutsgroep Dominicus Savio kan nu een beroep doen op het nieuwe maximum. Jeugdbewegingen die zelf een lokaal bouwen kunnen een subsidie krijgen van de Stad. “Door de sterk gestegen prijzen in de bouwsector werd het echter stilaan onmogelijk om dit nog te doen binnen de marges van het reglement dat dateert uit 2015”, zegt schepen van Jeugd Mathijs Goderis. “Daarom hebben we recent deze subsidie opgetrokken met maar liefst 30%. Van 263.000 tot maximaal 342.000 euro. Scoutsgroep Dominicus Savio uit Sint-Andries is de tweede groep die op dit nieuwe maximumbedrag beroep kan doen. Scouts Savio telt een goeie tachtig leden en een dertigtal leiders. Elke zaterdag verzamelen zij aan hun lokalen op het domein De Koude Keuken voor een leuke activiteit.”

“Onze huidige houten lokalen dateren uit de jaren 1970 en voldoen niet aan de huidige reglementering en normering. Ook de technische installaties zijn aan het einde van hun levensduur. Tot overmaat van ramp viel er vorig jaar tijdens een storm een boom op ons lokaal. Sindsdien hebben we het wat opgelapt in afwachting van een grondig project”, zegt Pieter Pirmez van Scoutsgroep Dominicus Savio. “Een nieuw lokaal is echt noodzakelijk om onze werking kwalitatief voort te zetten. We hebben dan ook met de volledige scoutsgroep samengewerkt om onze noden in verband met oppervlaktes en ruimtes op te lijsten om zo een compact, maar toch passend lokaal te ontwerpen. De andere lokalen, keuken – leiderslokaal/bar – materiaalkot krijgt een vernieuwing van de bouwschil. Dit om het buurtlawaai te verminderen en het lokaal van een betere thermische isolatie te voorzien.”

“De zeer welgekomen en geapprecieerde extra steun laat ons toe om een gedeeltelijke nieuwbouw te realiseren. We hopen in het najaar van 2023 te kunnen aanvangen met de werken en het nieuwe jeugdlokaal feestelijk te openen in de zomer van 2024. Een schone lei om onze werking nog eens jaren voort te zetten”, zegt Pieter Pirmez.

“Ik ben heel tevreden dat we via onze subsidie een nieuw lokaal voor deze groep kunnen mogelijk maken. Op naar 70 jaar Savio, met het lokaal in een nieuw jasje”, aldus schepen Mathijs Goderis.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.