Home > Brugse scholengroep Sint-Leo-Hemelsdaele investeert fors in haar scholen

Brugse scholengroep Sint-Leo-Hemelsdaele investeert fors in haar scholen

Geschreven op 10 december 2021 om 14:54 door Mario De Wilde

De Brugse scholengroep Sint-Leo-Hemelsdaele (SLHD) kondigt grote bouwplannen aan voor de basisschool Sint-Leo Sint-Pieters en de secundaire school Sint-Leo – Hemelsdaele. Daarbij zet SLHD de ambitie kracht bij om verder te investeren in kwaliteitsvol en aantrekkelijk onderwijs. De voorbije jaren heeft SLHD regelmatig kleine werken uitgevoerd in haar scholen. Om de sterke kwaliteit van het aanbod in de toekomst te blijven garanderen heeft het schoolbestuur beslist om grootschalig te investeren in de modernisering van twee scholen nl. de basisschool Sint-Leo Sint-Pieters en de secundaire school Sint-Leo – Hemelsdaele.

In de basisschool Sint-Leo Sint-Pieters is een huursubsidiedossier met nieuwbouw en verbouw, recent goedgekeurd. Bij de uitrol van dit plan worden op twee vestigingen, Potentestraat en Palingstraat, grondige verbouwings- en ook nieuwbouwwerken uitgevoerd. Indien de timing kan gevolgd worden, zullen de werken klaar zijn op 1 september 2023.

Op de site van de secundaire school Sint-Leo – Hemelsdaele , heel mooi gelegen in de Brugse binnenstad langs de Potterierei, wordt een omvattend plan uitgewerkt. Het project omvat de bouw zowel van een nieuwe secundaire school als van een nieuw internaat. Met het nieuw decreet internaten in het vooruitzicht is er, voor het nieuw internaat, een intentie tot samenwerking met de hotel-en toerismeschool Spermalie, op enkele honderden meter van de secundaire school SLHD. Het dossier wordt volop voorbereid door het ervaren architectenbureau Groep III en het is de bedoeling om dit groot en belangrijk dossier nog tijdens het lopende schooljaar in te dienen.

Met deze infrastructuurwerken investeert SLHD verder in haar ambitie om kwaliteitsvol onderwijs aan te bieden. De recente zeer goede doorlichtingen van de basisscholen, de secundaire school en het internaat, bewijzen dat SLHD daar vandaag absoluut in slaagt. Door de leer- en leefomgeving aantrekkelijker en moderner te maken, wil SLHD een extra dimensie toevoegen aan het totaalconcept van het onderwijs dat haar scholen bieden. Daarbij staat het welzijn en de ontwikkeling van de leerlingen meer dan ooit centraal. Met dit ambitieus project wordt het motto van SLHD ‘Sterk onderwijs, stevige toekomst’, duidelijk in de verf gezet.

Met deze grote bouwwerken begint SLHD de tweede fase van het masterplan 2025. In een eerste fase werd dit plan reeds gestart op 1 september 2020 met het begin van de nieuwe scholengemeenschappen van het basis- en het secundair onderwijs. De overheid stimuleert samenwerkingsverbanden tussen scholen om op deze manier efficiënter en professioneler te werken. Voor het basisonderwijs werkt SLHD heel goed samen met de scholengroep Mariawende. Deze scholengroep sluit geografisch aan bij SLHD, de basisscholen liggen aan weerszijden van de Damse vaart. Samen neemt de scholengemeenschap met de naam BasisBrugge (SLHD en Mariawende) de zorg op voor 2.400 kinderen.

Voor het secundair onderwijs wordt samengewerkt met de scholengroep SKOBO. Deze grote groep bevat onder andere het VTI Brugge en Zeebrugge, het LTI Oedelem en de Hotel- en Toerismeschool Spermalie. Een groot voordeel van deze scholengemeenschap, met de naam Sint-Leonardus, is de grote verscheidenheid in het onderwijsaanbod. De scholen zijn geen concurrenten van elkaar zodat er heel vlot en intens kan samengewerkt worden op basis van vertrouwen, openheid en respect. Dit opent perspectieven om in de toekomst nog nauwer samen te werken. Met de geplande bouwwerken én de geslaagde samenwerkingsverbanden in de nieuwe scholengemeenschappen, bekrachtigt Sint-Leo – Hemelsdaele, met een rijke en sterke onderwijstraditie, heel duidelijk haar plaats op de kaart in het Brugse onderwijslandschap.

 

 

1 reactie

Bruno Janssen
Geschreven op 2021-12-14 06:45:07
Prachtig!!!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.