Home > Brugse saxofoonwinkel ‘Adolphe Sax & Cie’ verhuist naar Gulden-Vlieslaan

Brugse saxofoonwinkel ‘Adolphe Sax & Cie’ verhuist naar Gulden-Vlieslaan

Geschreven op 23 oktober 2020 om 11:59 door Mario De Wilde

Karel Goetghebeur, eigenaar van saxofoonwinkel ‘Adolphe Sax & Cie’, trekt na zeven jaar de deur dicht van het atelier en de winkel in de Gistelsesteenweg 97 te Brugge om de deur van de volgende locatie te openen.

“Het gebouw in de Gistelse steenweg stond te koop maar we besloten zelf niet over te gaan tot de aankoop gezien er, naast de vraagprijs ook nog flinke renovatiewerken nodig waren”, aldus Karel. “Via sociale media en de pers lanceerden we dan een oproep om mee te zoeken naar een nieuwe, geschikte locatie want er was wel enige tijdsdruk. Die oproep werd vlot opgepikt. Er kwamen veel tips en reacties binnen, we hebben verschillende panden bezocht, maar het is een uitdaging om op amper drie maanden tijd een geschikt alternatief te vinden.”

Op de valreep kwam via Wannes Loosveldt van DO vzw, o.a. organisator van Bomboclat festival, het aanbod om gebruik te maken van een aantal ruimtes van een pand gelegen in de Gulden-Vlieslaan. Het gebouw is eigendom van projectontwikkelaar Caaap (Artes Group), en maakt deel uit van een site die Caaap zal ontwikkelen. In afwachting tot ze effectief aan de werken zullen beginnen, stelden ze het ter beschikking van DO vzw. “Dit aanbod kon ik uiteraard niet laten liggen.”

“Het koopt me niet alleen wat extra tijd om verder op zoek te gaan naar een permanente huisvesting van de zaak, het is ook erg fijn en inspirerend om omringt te zijn met andere creatievelingen! “Het is ook weer een prachtig stukje Brugge om te verkennen Aan de overkant heb je het Graaf Visartpark. Ik kijk uit op één van de broed en voederplaatsen van de zwanen. De Canadese ganzen vliegen hier constant over,… Het is genieten”, voegt de in Brugge ‘aangespoelde Oostendenaar’ er nog aan toe.

“Mijn klanten komen vaak van ver en doorgaans combineren ze een bezoek aan mijn atelier met een dagje Brugge. Het enige voordeel aan Covid19 is dat het in de binnenstad nu niet over de koppen lopen is. Dit ‘voordeel’ is voor de vele handelaars die van toerisme moeten leven natuurlijk vooral een nadeel. Vandaar, kom genieten van Brugge in het visueel mooiste seizoen van het jaar: de herfst!”

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.