Home > Brugse pralinemaker Fangio De Baets ontwerpt exclusieve WK-praline

Brugse pralinemaker Fangio De Baets ontwerpt exclusieve WK-praline

Geschreven op 15 september 2021 om 12:35 door Mario De Wilde

De wielergekte is in het Brugse Ommeland -en ook ver daarbuiten- nu wel echt toegeslagen. Fangio de Baets van Chocolaterie Pralinette in de Brugse Wollestraat wil daar graag zijn steentje toe bijdragen. Noem dat steentje gerust een verrassend lekkere en vooral originele praline. Zowat een half jaar geleden wist diezelfde Fangio ons ook al te verblijden met een exclusief pakket chocolade vaccins. Een ambachtsman die steeds origineel inspeelt op de actualiteit.

WK-tijdrijden. Lees: kasseien, energie en de kleuren van een wereldkampioen. Laat dit nu de ingrediënten zijn voor de nieuwe WK-praline. Fangio De Baets: “De productie vroeg wat tijd maar we zijn er gelukkig in geslaagd om iets moois en smakelijk te bedenken. De fondantchocolade wordt in een moulure gegoten die er uit ziet als verschillende kasseitjes. Daar wordt een vanilleganache, vermengd met de bekende Red Bull, ingespoten wat een heel uitzonderlijke en lekkere smaak geeft. Daarna komen de bekende regenboogkleuren erop. Alles wijst dus naar het WK-tijdrijden dat hier de komende dagen passeert. We mogen als West-Vlaming trots zijn dat we deze organisatie hebben binnengehaald en ik wilde met deze limited edition daar graag een toegevoegde waarde aan geven. Een smakelijke bovendien. We zijn niet voor niets de chocolade hoofdstad van België.”
Vier stuks in luxe-doosje
Het wordt alleszins een leuk en smakelijk souvenir voor wie straks langs het parcours, aan de start of aan de aankomst het wereldkampioenschap tijdrijden live wil volgen. De WK-praline zit verpakt in een luxe-doosje van vier pralines en kost € 4.95. De enige echte WK-praline is te krijgen bij Pralinette zelf (Wollestraat 31, 8000 Brugge) en is ook via de webshop van Pralinette te verkrijgen. Naar het schijnt heeft onze Belgische bondscoach Sven Vanthourenhout (nota bene ook een West-Vlaming) al eens gepolst naar de praline….

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.