Home > Brugse Poorter (verdienstelijkste sportfiguur) gisteravond uitgereikt

Brugse Poorter (verdienstelijkste sportfiguur) gisteravond uitgereikt

Geschreven op 16 april 2022 om 08:42 door Geert Demuynck

Vrijdagavond was terug een hoogdag voor het verbond vande Brugse Sportjounalisten. Dan werd in restaurant Weinebrugge de Brugse Poorter uitgereikt alsook de trofee voor de verdienstelijke sportfiguur.

Het bestuur verbond Brugse Sportjournalisten met de vier laureaten

Het was reeds twee jaar geleden dat deze prijzen werden uitgedeeld en dat had natuurlijk alles te maken met Coronabeestje. Daarom stonden er ook twee uitreikingen op het programma. De Brugse Poorter voor 2019 werd uitgereikt aan Hans Vanaken en de prijs voor de carrière ging naar Marino Vanhoenacker. Voor 2020 kreeg Charles De Ketelaere de Brugse Poorter terwijl Roger De Koster gevierd werd als verdienstelijke sportfiguur.

Charles De Ketelaere ontvangt zijn trofee uit handen van schepen Demon

Hans Vanaken en Charles De Ketelaere, twee spelers van Club Brugge hoeven niet veel voorstelling en zijn algemeen bekend. Anders ligt het voor Marino Vanhoenacker, ooit een gevierd triatleet die kan terugblikken op een rijk gevulde carrière. Die begon in 2001 met een vijfde plaats in de Ironman van Florida. Een hoogtpunt was dan zijn derde plaats in de Iroman van Hawaii in 2010. Maar ondertussen had hij al tal van zeges laten optekenen. Vanhoenacker is trouwens een van de enige atleten ter wereld die op elk continent een Ironman op zijn naam liet schrijven.


Marino Vanhoenacker

Bij basketbalminnend Vlaanderen is Roger De Koster dan een naam die altijd een belletje doet rinkelen. De geboren Sinjoor verhuisde vroeg in zijn carrière naar Brugge. Hij kwam samen met zijn broer Jef terecht bij het toenmalige Avanti Brugge dat in eerste klasse speelde. Hij was ook internationaal en speelde talrijke matchen voor de Belgische nationale ploeg. Na zijn actieve carrière werd hij lange tijd voorzitter van de Dames Basket Brugge, later omgevormd tot Dames Avanti Brugge.

Roger De Koster

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.