Home > Brugse politie voert onderzoek naar uitbater Politiemuseum na ‘verkoop’ van walkie talkies

Brugse politie voert onderzoek naar uitbater Politiemuseum na ‘verkoop’ van walkie talkies

Geschreven op 28 januari 2023 om 11:18 door Mario De Wilde

Het gerecht is gisteren een onderzoek gestart naar de uitbater van het politiemuseum in Brugge. Een gewezen buschauffeur opende dat museum met veel toeters en bellen op 25 oktober 2021 maar na amper een jaar werd het museum gesloten en wordt de uitbater ervan verdacht om museumstukken verkocht te hebben, waaronder zelfs enkele wapens. Het museum bevond zich aan de oude politiekantoren langs de Lodewijk Coiseaukaai en de uitbater had enkele dagen geleden al verklaard dat hij het niet meer zag zitten om het museum nog verder open te houden. De bal ging aan het rollen toen een kandidaat-koper van enkele walkie talkie’s naar Testaankoop een brief schreef (zie hieronder). De politie van Brugge, en ook het stadsbestuur van Brugge, zitten danig verveeld met het voorval en belooft een nauwgezet onderzoek.

“Naar aanleiding van een schriftelijke overeenkomst via de chat met Mr Gilliaert, beheerder van het Politiemuseum te Brugge. Beheerder maakt met mij een overeenkomst voor de aankoop van een koffer met 6 vintage walkie talkie’s Motorola voor de prijs van € 350. Dit is een zeer gunstige prijs.
Vanaf 20/11, en na lang aandringen begint betrokkene allerlei uitvluchten te bedenken zoals 4 weken ziekte en panne aan de verwarming van het museum. Ik wacht af.
Inmiddels heb ik van de Stad Brugge een e-mail ontvangen dat de dienst patrimonium de verwarming zonder kosten daar heeft hersteld.
Tot 10/12 krijg ik géén antwoord tot ik vraag via de chat van het Politiemuseum om contact op te nemen.
Op 11/12 krijg ik dan terug contact en aan hem dat hij onze overeenkomst naleeft waarop hij mij antwoord, na veel uitvluchten, dat hij ze zal naleven.
Ten slotte heb ik hem diezelfde zaterdag gevraagd, vermits hij beloofd om de overeenkomst na te leven, dit dan ook te doen. Weer maakt Mr Gilliaert gebruik van de struisvogelpolitiek en blijft actie of een antwoord uit om het bedrag op mijn rekening over te maken.
Ik ben in het bezit van de hele chat van de onderhandelingen van in het begin tot op heden.
Ik wil graag benadrukken dat ik de radio’s, ten behoeve van het museum, aan een zeer schappelijke prijs aan hem wilde overlaten en heb daarom de verkoop aan een skiorganisatie voor een hogere prijs niet laten doorgaan.
Nu blijken die mensen reeds een andere aankoop te hebben gedaan.
Tot op heden (22/12/21) heb ik nog steeds geen bericht van hem ontvangen.
Ik vraag gewoon om de overeenkomst nog dit jaar na te leven en mij bewijs te tonen van de betaling.
Indien ik geen respons krijg zal ik een verzoekschrift indienen bij het vredegerecht van Brugge III of later eventueel verschijning. Graag daarom juridische bijstand gevraagd.
Mvg
Johan Sauer

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.