Home > Brugse politie controleert 16 nachtwinkels en exotische restaurants. Geen enkele helemaal in orde

Brugse politie controleert 16 nachtwinkels en exotische restaurants. Geen enkele helemaal in orde

Geschreven op 10 januari 2023 om 07:48 door Mario De Wilde

Afgelopen zaterdagavond hield de Politie van Brugge een actie gericht op nachtwinkels en exotische restaurants in Brugge. De politie werkte hiervoor samen met enkele externe partners zoals de Rijksdienst voor de Sociale Zekerheid (RSZ), Rijksdienst voor Arbeidsbemiddeling (RVA), FOD Financiën, Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV), Toezicht op de Sociale Wetten (TSW), Douane & Accijnzen, Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen (RSVZ), en Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ). De actie was gericht op sociale en strafrechtelijke inbreuken.
Bij de 16 zaken die werden gecontroleerd, konden de inspectiediensten telkens diverse inbreuken vaststellen. Het ging daarbij vooral om overtredingen op vlak van hygiëne (te hoge temperatuur om voeding te bewaren, bedorven voedsel), zwartwerk en sociale fraude, niet bijhouden van dagtotalen en andere verplichte financiële bewijsstukken (BTW-ontvangsten, aangifte omzet). De politie stelde ook bijkomend 1 gerechtelijk PV valsheid in geschriften op voor een klant van een nachtwinkel die via de GSM een vervalste identiteitskaart voorlegde om sterk alcoholische drank aan te kopen.

Burgemeester Dirk De fauw: “Het is voor mij verontrustend dat bij alle gecontroleerde zaken één of meerdere inbreuken op de reglementeringen werden vastgesteld. Het is bijzonder goed dat de diverse diensten samen de nodige controles uitvoeren en de zaakvoerders wijzen op hun wettelijke verplichtingen.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.