Home > Brugse Lange-, Philipstock- en Hoogstraat en Mallebergplaats tonen zich als ‘Vlaanderens Mooiste Straat’

Brugse Lange-, Philipstock- en Hoogstraat en Mallebergplaats tonen zich als ‘Vlaanderens Mooiste Straat’

Geschreven op 2 maart 2023 om 15:51 door Mario De Wilde

Dat de start van de Ronde van Vlaanderen straks (weer) in Brugge wordt gegeven, is genoegzaam bekend. En het wordt alweer een echt volksfeest. De koorts rond ‘Vlaanderens Mooiste’ wordt nu al voelbaar. Het gevarieerde shoppingdistrict Langestraat, Hoogstraat, Mallebergplaats en Philipstockstraat zal er een opvallend parcours met spandoeken aanbrengen. Nee, je zal er niet naast kunnen kijken want de spandoeken (3 meter op 1 meter) werden ontworpen door de Brugse cartoonist Marec in het thema van de Ronde van Vlaanderen. Vanaf komende woensdag zullen ze aangebracht worden. Vlak na het weekend van de Ronde van Vlaanderen zullen ze weer verwijderd worden.

Anderzijds wordt er ook een etalagewedstrijd georganiseerd. Alle handelaars en horecazaken in het district werden op de hoogte gebracht via een affiche, folder en sociale media. Zij worden gevraagd hun etalage aan te kleden met koers gerelateerde items en attributen. Op vrijdag 10 maart zullen niet minder dan Johan Museeuw en Ine Beyen alle zaken onder de loep komen nemen en een winnaar aanduiden.

De hoofdprijs bestaat uit een pakket ter waarde van 500€. Voorzitter van LaHo Hessels Karel: “Wij hopen dat dit evenement niet alléén koersliefhebbers zal aantrekken maar ook toeristen die het parcours zullen afwandelen en de handelaars in ons prachtig district een bezoekje zullen brengen.”

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.