Home > Ladychef Karen Keygnaert toverde met voedseloverschotten in De Dijk in Sint-Pieters

Ladychef Karen Keygnaert toverde met voedseloverschotten in De Dijk in Sint-Pieters

Geschreven op 23 juni 2025 om 10:06 door Mario De Wilde

Het Deelhuis De Dijk in Sint-Pieters bij Bruggeopende afgelopen weekend met een mooi feestprogramma. Vanuit het concept Sint-Pieters Deelt wordt er reeds jaren gekookt met voedseloverschotten door vrijwilligers-buurtbewoners. Met de nieuwe keuken gaan ze daar nog harder op inzetten. Maar koken met voedseloverschotten kan ook hip en vooral heel heel lekker zijn. Met ‘RESTaurant’ kwam niemand minder dan de Brugse topchef Karen Keygnaert van het Sint-Pieterse restaurant Cantine Copine dit demonstreren.

Gisteren hield ze in de keuken van het Deelhuis De Dijk een kookworkshop ‘toveren met voedseloverschotten’. Samen met een beperkte groep deelnemers ging ze op zoek naar hoe ze de voedseloverschotten in de frigo’s van het deelhuis kan gebruiken om lekkere gerechtjes te maken. Ook voor Karen Keygnaert was het een hele uitdaging, want ze ging dus louter en alleen aan de slag met voedseloverschotten.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.