Home > Brugse kunstenaar Wietse steekt met ‘Hearttimes’ hart onder de riem van zorgsector

Brugse kunstenaar Wietse steekt met ‘Hearttimes’ hart onder de riem van zorgsector

Geschreven op 10 april 2020 om 13:28 door Mario De Wilde

In deze moeilijke periode, waarin het coronavirus onze samenleving in zijn greep houdt, wou de Brugse kunstenaar Wietse een hart onder de riem steken van de vele zorg- en welzijnswerkers die dagelijks paraat staan. Wietse: “De crisis waar we ons, door het coronavirus, nu in bevinden, is een erg duistere passage in ons leven. Nog nooit hebben we dit meegemaakt. Het frustreerde mij om niets te kunnen betekenen in deze crisis, terwijl de zorgmedewerkers tot over hun oren in het werk zitten. Vanuit de wens van elk van ons om appreciatie en respect te tonen, én deze helden een hart onder de riem te steken, is het kunstwerk ‘Hearttimes’ ontstaan. Het werk is een eerbetoon aan iedereen die zijn uiterste best doet om mensen te helpen in deze bizarre tijden.” Met financiële ondersteuning van het samenwerkingsverband ‘Eerstelijnszone Brugge’, dat een waaier aan welzijns- en zorgactoren vlotter bereikbaar maakt voor de Bruggeling, ontwierp Wietse een kunstwerk op groot formaat (spandoek 4 x 2 m), dat vier keer werd gereproduceerd. Pablo Annys, voorzitter van de Zorgraad Eerstelijnszone Brugge (ELZ): “Vanuit de ELZ
konden we het initiatief van Wietse alleen maar toejuichen. In zijn typerende grafische stijl visualiseert hij het ‘hart onder de riem’ dat velen van ons uitdragen naar iedereen die in de zorgsector werkt. De vier identieke kunstwerken werden deze voormiddag op verschillende locaties in Brugge opgehangen: campus AZ Sint-Lucas, campus AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV, diensten- en buurtcentrum d’ Oude Stoasie Zeebrugge en het woonzorgcentrum Minnewater.”

“‘Hearttimes’ is een kunstwerk van een vrouw met mondmasker en een hart naar ons gericht. Het zijn harde tijden maar ook ‘heart times’, dus toon een hart voor elkaar en help waar het kan”, aldus nog kunstenaar Wietse. Wietse – voluit Wietse Hindryckx – is een polyvalente kunstenaar in verschillende media. Zijn werk is wereldwijd te bezichtigen, onder meer door muurschilderijen, canvassen en illustraties. Onlangs won hij nog ‘Best of Belgium 2019’ met zijn ‘Pet’s of the future’ (een haai in een fles, in Oostende), waarmee hij maatschappelijke kritiek uit op de overdaad aan plastic in de wereldzeeën.

Foto Johan Depaepe

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.