Home > Brugse kunstenaar Evert Thielen breekt records in Nederland

Brugse kunstenaar Evert Thielen breekt records in Nederland

Geschreven op 1 juni 2019 om 08:17 door Mario De Wilde

De Brugse kunstenaar Evert Thielen (1954) breekt in Nederland alle records. De jubileumtentoonstelling 50 Jaar Thielen – De ogen van de meester in het Limburgs Museum in Venlo (NL) trekt wekelijks duizenden bezoekers. Belangstellenden uit Vlaanderen kunnen nog twee weken een laatste kans grijpen. Vanwege het succes is de tentoonstelling verlengd tot en met 10 juni.

NOOIT EERDER
Nooit eerder bezochten zoveel mensen een expositie in het Limburgs Museum. Het museum heeft het aantal balies en de openingstijden uit moeten breiden én een tijdelijk horeca-paviljoen aangebouwd om de grote stroom bezoekers te kunnen verwelkomen. De overweldigende belangstelling heeft zelfs tot een duidelijk merkbare omzetstijging geleid bij ondernemers in de Venlose binnenstad, meldt het stadsbestuur.

VEELLUIKEN
Evert Thielen maakt kunst die je overrompelt. Machtige veelluiken vol realistische beelden die bol staan van fantasie, dramatiek en poëzie. Aan elk van die zes veelluiken werkte Thielen jaren. De meer dan 100 andere werken, en de talloze voorstudies en tekeningen die parallel in het nabijgelegen Museum van Bommel van Dam zijn te zien, geven een compleet overzicht van vijftig jaar kunstenaarschap.

HERENPAND IN BRUGGE
Thielen werkt en woont met zijn vrouw in een monumentaal herenpand in hartje Brugge. Zijn verf maakt hij zelf, op dezelfde manier als de oude meesters. Zijn moderne schilderwerken hebben daardoor een klassieke uitstraling. Geïnspireerd werd hij als jonge jongen door De aanbidding van het Lam Gods in de Gentse St. Baafskathedraal, een werk dat hij later uitgebreid bestudeerde. Aan het Koninklijk Instituut van het Kunstpatrimonium in Brussel bekwaamde hij zich in de schilderkunst.
“Brugge voelt als mijn thuis,” aldus de kunstenaar, “maar dat mijn werken nu voor het eerst te zien zijn in mijn geboortestad Venlo, vind ik heel speciaal.” Nog tot en met 10 juni is 50 Jaar Thielen – De ogen van de meester te zien. Venlo ligt in Nederlands Limburg aan de A67 en de A73, op nog geen 50 kilometer van Maaseik.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.