Home > Brugse Kroenkelzoektocht goed voor 172 inzendingen

Brugse Kroenkelzoektocht goed voor 172 inzendingen

Geschreven op 6 oktober 2020 om 12:45 door Mario De Wilde

53 km lang genieten van de bossen, kasteelparken en open landschappen met akkers en weiden. Uiteraard staat Brugge bekend om zijn historische binnenstad, maar er is nog zoveel meer dan dat. En de zopas georganiseerde Kroenkelzoektocht bewees dat nog maar eens. “Dat jullie twee weken geleden met zovelen weer en wind getrotseerd hebben, toont aan dat Brugge zelfs in deze coronatijden in de smaak blijft vallen. Er waren maar liefst 172 inzendingen en wellicht nog een stuk meer deelnemers. Van die 172 waren er 57 Bruggelingen, 88 andere West-Vlamingen, 26 Oost-Vlamingen en zelfs eentje uit Vlaams-Brabant. Niet alleen de vele buitenlandse toeristen die nu jammerlijk genoeg ontbreken, maar ook de rest van Vlaanderen blijft dus gemakkelijk de weg naar Brugge vinden”, zegt schepen van sport Franky Demon.

“De zoektocht zelf was duidelijk iets moeilijker. Slechts bij 87 inzendingen waren alle vragen correct beantwoord, daar bleven na de schiftingsvraag maar 75 meer van over. De 20 beste antwoorden bij de tweede schiftingsvraag ontvangen nu één van de cadeaubonnen van Brugge of een overnachting of etentje in het Brugse Ommeland”, vertelt Demon.

Proficiat dus aan de terechte winnaars van deze Kroenkelzoektocht. Niet alleen hebben jullie een fysieke inspanning moeten leveren, maar ook jullie kennis over Brugge moeten aanspreken. En dat heeft geloond in de vorm van een mooie prijs. Met dank aan Westtoer, waarmee de Stad heeft samengewerkt om deze fotozoektocht in elkaar te boksen. Wie nog méér routes in West-Vlaanderen wil ontdekken, kan surfen naar www.westtoer.be

“De 25ste verjaardag van onze wandel- en fietshappening is dan misschien geen jubileumeditie geworden, maar toch een succes!”

Bedankt voor uw aanwezigheid en goede terugreis!

Franky Demon

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.