Home > Brugse kinderbegeleiders ontvingen complimenten via postkaart

Brugse kinderbegeleiders ontvingen complimenten via postkaart

Geschreven op 11 oktober 2021 om 14:34 door Mario De Wilde

Het is Week van de Kinderopvang in Vlaanderen. Op tal van locaties worden kinderbegeleiders in de voorschoolse en buitenschoolse opvang in de bloemetjes gezet. Dat gebeurt dit jaar onder het motto ‘Bedankt, toekomstmaker’. Brugge bedenkt en bedankt de medewerkers uit de sector met een complimentenkaart. Jaarlijks vindt in Vlaanderen de Week van de Kinderopvang plaats. De koepelorganisaties bedanken hun medewerkers omdat ze geëngageerd zorg dragen voor de allerjongsten en ouders zo vertrouwen en een brok ademruimte bieden. Tijdens de opvang voelen kinderen zich geborgen en krijgen ze dag na dag positieve prikkels en uitdagingen die hen helpen uitgroeien tot zelfbewuste mensen. De opdracht maakt van kinderbegeleiders de absolute ‘toekomstmakers’.

Brugge bedankt de medewerkers uit de sector voor hun inzet met een kleurrijke postkaart en de slogan ‘Bedankt, toekomstmaker’. De attentie wordt in alle voorzieningen uitgedeeld. Schepen Pablo Annys: “Meer dan 1800 kinderen doen bijna dagelijks een beroep op meer dan 510 kinderbegeleiders op het Brugse grondgebied. Daarnaast zijn er tal van andere verantwoordelijken, logistiek medewerkers, administratief medewerkers, koks, noem maar op. Zij maken van de kinderopvang een bruisende, leerrijke plek en bepalen mee de koers in de eerste 1000 dagen van een kind. Het maakt van deze geëngageerde volwassenen echte toekomstmakers. Met de postkaart willen we hen tijdens de Week van de Kinderopvang oprecht bedanken en de bewustwording over deze omvangrijke taak, buiten de kinderopvang vergroten. De job van kinderbegeleider biedt jong én oud ontwikkelingskansen, opent een deur op de wereld, vormt een proeftuin voor diversiteit en creëert een unieke ontmoetingsplaats. Daar hebben we in onze stad waardering en respect voor.”

Iedereen die dat wil, kan van 12 tot 17 oktober zijn of haar vertrouwde kinderopvang(medewerker) in de bloemetjes te zetten. (Groot)ouders en kinderen kunnen hen verrassen door een ‘complimentenkaartje’ te geven of een woordje van dank te uiten. Op de sociale media kun je complimenten delen met de hashtag #weekvandekinderopvang.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.