Home > Brugse Katelijnepoort morgen volledig afgesloten, ook voor fietsers en voetgangers

Brugse Katelijnepoort morgen volledig afgesloten, ook voor fietsers en voetgangers

Geschreven op 13 mei 2020 om 14:14 door Mario De Wilde

De rijweg van het kruispunt palend aan de Katelijnepoort in Brugge wordt al enkele maanden aangelegd. De laatste werkzaamheden zitten nu in een eindfase en hiervoor zijn volgende maatregelen nodig. De Katelijnepoort is vanaf morgen donderdag 14 mei vanaf 5 uur tot vrijdag 15 mei 7 uur volledig afgesloten. Op deze dag wordt de rijweg in beton aangelegd op het kruispunt palend aan de Katelijnepoort. Na de betonneringswerkzaamheden wordt het beton ingezaagd en uitgewassen. Deze werkzaamheden vinden ook ’s nachts plaats en brengen enige geluidshinder met zich mee.

Verkeersverloop

Fietsers en voetgangers, die via de Katelijnestraat naar het centrum willen, volgen de ring over de hoge brug en kunnen dan via de Bargeweg het station of de Katelijnestraat bereiken. De doorgang aan de Bargeweg, via de zone voor het restaurant Het Visioen, blijft open. De werfzone kan niet gedwarst worden ter hoogte van de Katelijnebrug en daardoor is het wandelpad naast café Baron Ruzette ook afgesloten. Er komt een extra doorsteek in de Katelijnestraat ter hoogte van huisnummer 158.

Betonnering aansluiting Gentpoortvest en Bargeweg

Op dinsdag 19 mei worden de betonneringswerkzaamheden uitgevoerd aan de aansluitingen van de Gentpoortvest en de Bargeweg op de Katelijnestraat. Het beton wordt vermoedelijk in de nacht van dinsdag 19 mei op woensdag 20 mei ingezaagd en uitgewassen. Dit brengt geluidshinder met zich mee.

Verkeersverloop

Voetgangers en fietsers volgen tijdens deze werkzaamheden de normale circulatie rond de werf.

Uitvoeringsdata kunnen wijzigen

De weersomstandigheden (regen) kunnen ervoor zorgen dat de aannemer de betonneringswerkzaamheden niet op de hierboven vermelde tijdstippen kan uitvoeren.

Openstelling kruispunt

De aannemer stelt alles in het werk om het kruispunt Katelijnepoort/Bargeweg/Katelijnevest/Gentpoortvest op 2 juni open te stellen voor het verkeer. De afwerking van deze eerste fase van de heraanleg laat dan toe dat er weer verkeer mogelijk is op dit kruispunt.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.