Home > Brugse jeugd wordt betrokken bij het WK wielrennen

Brugse jeugd wordt betrokken bij het WK wielrennen

Geschreven op 4 mei 2021 door Geert Demuynck

Het is nog minder dan vijf maanden vooraleer het lang verwachte WK Wielrennen zal worden georganiseerd in ons land. Van 19 tot 22 september spelen Knokke en Brugge een hoofdrol op dit WK met de organisatie van de tijdrit tussen beide steden, dwars door de polders. Naar aanleiding hiervan wil stad Brugge het jeugdwielrennen een boost geven met twee bijkomende organisaties.

Het eerste evenement spitst zich toe op de allerkleinsten onder het motto : “Wij kunnen fietsen”. Kinderen tussen drie en vijf jaar oud zullen onder begeleiding van een fietsmeester onder andere kunnen leren fietsen zonder zijwieltjes. Dit wordt op drie weekenddagen georganiseerd en is volledig gratis. “We willen dergelijke evenementen laagdrempelig houden”, benadrukt Franky Demon. “Daarom dat we erop toezien dat dit alles gratis is.” Meer info op : www.brugge.be/wij-kunnen-fietsen

Met de “Koninklijke Brugse Velosport” telt Brugge ook een van de oudste wielerclubs van België. Samen met hen wordt een tweede project opgestart voor meisjes en jongens van 9 tot 12 jaar. “Ik wordt wielrenner” is de benaming van het initiatief waar de deelnemer kennis zal kunnen maken met de wielersport. Twee maal per week zullen ervaren trainers de leerlingen op een uitdagende en leerrijke manier klaarstomen voor een eerste ervaring als wielrenner. Blijft de deelnemer gebeten door de microbe, dan kan hij zich altijd aansluiten bij deze Brugse club.

Dit alles gaat iedere woensdagnamiddag door van 13.30 uur tot 15.00 uur vanaf 26 mei tot 26 juni. Afspraak voor iedereen aan het Jan Breydelstadion.

Inschrijven kan via de website: www.brugge.be/ik-word-wielrenner

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.