Home > Brugse horecazaken met gevelterrassen kunnen tijdelijke coronaterras krijgen en Jozef Suvéestraatje wordt verkeersvrij

Brugse horecazaken met gevelterrassen kunnen tijdelijke coronaterras krijgen en Jozef Suvéestraatje wordt verkeersvrij

Geschreven op 13 december 2021 om 17:41 door Mario De Wilde

Het college van burgemeester en schepenen besliste deze ochtend om aan horecazaken met gevelterrassen de mogelijkheid te bieden om het toegestane tijdelijke coronaterras toe te voegen aan het permanente terras. Daarnaast verleent het stadsbestuur – net zoals vorig jaar – uitzonderlijk de toelating aan de horeca gelegen in een beschermd stadsgezicht om de vaste constructie te laten staan in de periode tussen de kerst- en de paasvakantie. Horecazaken met gevelterrassen krijgen de mogelijkheid om het toegestane tijdelijke coronaterras toe te voegen aan het permanente terras. De betreffende horecazaken ontvangen eerstdaags een brief met de vraag om hun voorkeur te laten weten. Wie het terras in de breedte uitbreidde, zal opnieuw de toelating van de buur moeten vragen.

Horecazaken in een beschermd stadsgezicht

In de periode tussen de kerst- en de paasvakantie moeten horecazaken die liggen in een beschermd stadsgezicht hun vaste constructie normaal afbreken en verwijderen. “Omwille van de huidige coronamaatregelen zijn de uitbatingsmogelijkheden opnieuw beperkt. Net zoals vorig jaar verlenen we daarom uitzonderlijk de toelating aan de horeca gelegen in een beschermd stadsgezicht om de vaste constructie te laten staan. Deze maatregel bespaart de betrokken uitbaters de kosten voor afbreken, stapelen en opbouwen. Bovendien zorgen de grotere terrassen ervoor dat de Brugse horeca-uitbaters hun bezoekers op een comfortabele en veilige manier kunnen ontvangen”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “Het los terras (tafels en stoelen) moet beperkt worden tot vier meter terrasdiepte en mag bestaan uit twee rijen met vier stoelen per tafel tegen de gevel (indien voldoende ruimte). Dit geldt ook voor het los voorterras aan de vaste constructies.”

Jozef Suvéestraat

Vorig jaar werd de Jozef Suvéestraat tijdelijk verkeersvrij gemaakt om de plaatselijke horeca de mogelijkheid te bieden om hun terras uit te breiden naar aanleiding van de coronamaatregelen. Het stadsbestuur liet een bevraging uitvoeren in de Jozef Suvéestraat voor het permanent verkeersvrij maken van de straat. Burgemeester Dirk De fauw: “Deze bevraging werd quasi unaniem positief beantwoord. Daardoor wordt het gedeelte van de Jozef Suvéestraat tussen de Waalsestraat en Park permanent verkeersvrij en kunnen de coronaterrassen als permanent toegestaan worden.” Vanaf 1 januari 2022 is de gangbare terrastaks ook van toepassing op het toegevoegde coronaterras.

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.