Home > Brugse Greet Bosschaert toont in ‘Alles in Wonderland’-expo honderden illustraties van kinderboeken

Brugse Greet Bosschaert toont in ‘Alles in Wonderland’-expo honderden illustraties van kinderboeken

Geschreven op 24 mei 2023 om 07:19 door Mario De Wilde

De Brugse illustrator Greet Bosschaert toont in de ‘Alles in Wonderland’-expo (bij haar thuis, Sint-Annarei 10 in hartje Brugge) een weelderig en fantastisch overzicht van illustraties die ze neerpende in tientallen (vijftig!!!) prentboeken. Greet Bosschaert werkt en woont aan de Brugse reien. De illustraties die Greet maakt, zijn meestal voor prentenboeken en leesboeken voor jonge kinderen. De opdrachten zijn heel wisselend en dat maakt haar beroep zo bijzonder. Na sierkunsten, regentaat plastische kunsten en een opleiding van ‘illustratie van boeken en tijdschriften’ (Brugge) kwam in 2000 haar eerste boek uit ‘Durf ik’. Het was een succes en er kwamen verschillende vertalingen. We zijn nu heel wat boeken verder en haar creativiteit blijft groot. De laatste jaren gebruikt Greet heel wat dieren in haar illustraties. Dit heeft iets pittigs.

Het illustratiewerk van Greet verrast omdat het blijk geeft van een zoektocht naar authentieke beeldtaal. Daar hoort experimenteren met materialen en technieken bij. Collage is haar specialiteit. Greet werk heel gedetailleerd en zoekt steeds naar de beste kleurencombinaties. Daarnaast werkt Greet in de kalligrafiewinkel ‘Symposion’ in Brugge. Twee creatieve jobs die elkaar perfect aanvullen.

-In 2016, naar aanleiding van het 10 jaar overlijden van haar vader kunstenaar en graficus Renaat Bosschaert werkte Greet aan een bijzonder project waar ze haar illustratiewerk combineerde met het grafisch werk van haar papa.

-Nog in 2016 kwam er een grote retrospectieve tentoonstelling en het verschijnen van het boek ‘Met ons komt alles goed’ van Stefan Boonen

-2020, 2021, 2022 waren bizarre jaren en 2023 wordt bijzonder.

In de voorbij 23 jaar mocht Greet meer dan 50 boeken illustreren. Ze blijf enthousiast voor elke nieuwe opdracht. Ze geniet van contacten met uitgevers en auteurs, het samen zoeken naar de juiste ‘vibes’, het ontwerpen en uitwerken van illustraties en de geur van een ‘vers’ gedrukt boek. Ze vindt het heerlijk om haar fantasie getekend door te geven aan jonge kinderen. Ze groeide op in een creatief nest, tussen verftubes, penselen en drukkersmateriaal. Koos als 12 -jarige voor een artistieke opleiding en toen ze 15 werd, wist ze het heel zeker: ik word illustrator. Daar zat Sinterklaas voor iets tussen, die gaf haar ooit het boek Alice in wonderland.

Haar passie deelt ze graag met anderen, daarom deze tentoonstelling. Alles tonen… in haar huis met atelier en tuin: haar wonderland. Tijdens de expo zijn er ook nieuwe illustraties te bewonderen. Illustraties voor een nieuw prentenboek dat uitkomt eind augustus 2023. Sint redt een kind. Greet maakte vlotte en stormachtige tekeningen voor het prentenboek. De auteur Walter Baele schreef een verhaal met een hartverwarmende en humoristische toets.

De expo ‘Alles in Wonderland’ van Greet Bosschaert is nog twee weekends gratis te bezoeken: vrijdag, zaterdag en zondag- telkens van 11 tot 18 uur

In opmaak

Schetsen Sint redt een kind.

Recent werk
Sint redt een kind Walter Baele 2023 uitgeverij De Eenhoorn Eke
Duif en muis Katrien Vandewoude 2022 uitgeverij De Eenhoorn Eke
Fin & Snip reeks van 6 Elly van der Linden 2019 / 2020 uitgeverij De Eenhoorn Eke
Het erf van Haan Katrien Vandewoude 2018 uitgeverij De Eenhoorn Eke

Ouder werk
Met ons komt alles goed / 1728 dieren + Max Jozef auteur Stefan Boonen 2016
Uitgeverij De Eenhoorn Wielsbeke ( + 8 jaar )
Ootje het bruidsmuisje 2014 uitgeverij Clavis Hasselt ( 4 jaar …)
Vertaling: Ootje het bruidsmuisje . Chineese versie volgt 2016
Een heel bijzondere kat 2013 uitgeverij De Eenhoorn Wielsbeke ( 4 jaar… )
Vertaling : Een heel bijzondere kat. Chineese versie 2015

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.