Home > Brugse gids Tine de Bruycker en echtgenoot Robert openen El Molino in Schoondijke

Brugse gids Tine de Bruycker en echtgenoot Robert openen El Molino in Schoondijke

Geschreven op 2 oktober 2021 om 10:29 door Mario De Wilde

Midden het Zeeuws-Vlaamse krekenlandschap, in Schoondijke, bevindt zich het luxueuze guesthouse Ensenada. Enkele jaren geleden bouwden de Brugse stadsgids Tine en haar Nederlandse echtgenoot Robert het landgoed, met authentieke windmolen, om tot een luxueus vakantieoord. Intussen zijn de vele faciliteiten zoals de sauna, het verwarmd buitenzwembad, de gezellig ingerichte ontbijtruimte, Tine’s wijnbar, een nog draaiende molen als buur en zes suites die allemaal uitzicht hebben op de uitgestrekte kreken, uitvoerig bejubeld door gasten die er al verbleven hebben.

Gisteravond is daar nog een mijlpaal aan toegevoegd. De nog draaiende en producerende molen kreeg een volledige facelift en fungeert vanaf nu als Grand Café El Molino. Tine en Robert: “Onze ambitie is dan ook om er iets bijzonders van te maken en iets toe te voegen aan onze familiegeschiedenis van het molenerf.” Dat is hen intussen meer dan gelukt want eye-catchers genoeg in de molen. Die gaat vanaf komende vrijdag 8 oktober ook voor de klanten open. Elk weekeinde, op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 11 uur kan je er terecht voor allerlei brasseriegerechten en hemelse zoetigheden. En dat allemaal met fenomenaal uitzicht op de omliggende velden en kreken. Af en toe zijn er speciale thema-avonden met live-optredens van een muzikant of zanger. Een prachtig aangelegd terras maakt alles nog nog eens zoveel paradijselijker. Grand Café El Molino in Schoondijke (zo’n halfuurtje rijden van Brugge) leent zich ook goed voor al dan niet zakelijke bijeenkomsten en feesten. De toeristische attractie van de molen krijg je er gratis bij.

Foto: Het team van Grand Café El Molino Tine, Robert, Jason en Megan klinken met terechte trots op deze bijzondere opening

1 reactie

Jan de Dobbelaere
Geschreven op 2021-10-02 19:04:43
Een verrassende top locatie aan het water! Enorme gastvrijheid. Gevoel voor schoonheid!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.